Home Любопитно Редовният секс прави жените по-красиви

Редовният секс прави жените по-красиви

от elated.firefly
0 коментар 1,9K преглеждания

Има много проучвания, според които редовният секс има повече предимства, сравнен с редовните упражнения. Ако искате да отслабнете, да изглеждате по-красиви и по-млади, да забавите стареенето, значи редовният секс е много по-добър избор за вас от упражненията. Ако сте фитнес маниак и никога не пропускате ден без упражнения и все още завиждате на приятелите си, че са по-красиви и млади, може би се дължи на тази разлика, че те правят секс по-редовно от вас. Дори най-скъпата козметика понякога не може да направи това, което сексът прави за вас.

Редовният секс прави жените по-красиви

Учени от Шотландия преди няколко години доказаха, че редовният секс може да ви направи по-красиви. Той ви предпазва от стареенето, прави кожата ви по-мека и гладка, кара ви да се чувствате и изглеждате по-жизнени. По време на секс или след това, има три хормона (ендорфин, който действа като опиат и болкоуспокояващо, пролактин, който действа отпускащо, и окситоцин, който ви сближава с половинката ви) които прииждат в тялото ви от всички посоки. Тези хормони помагат на тялото ви да лекува повреди, нанесени от слънцето, тютюнопушенето и кортизола. От друга страна, докато се потите по време на секс, естествената мазнина в тялото, наречена линоленова киселина, се освобождава и прави устните ви розови, а очите блестящи. Хубавото на този ефект е, че остава в продължение на дни. Още повече, добрият секс действа като приспивателно. Когато се събудите от сън, ще се чувствате по-свежи.

Но не само сексът, а и целуването може да направи чудеса за вас. Когато целувате някого, поемате въздух инстинктивно. Това е един от най-добрите начини тялото ви да получи много кислород. Освен това е времето, когато сърцето бие ускорено, което пък подобрява кръвообращението. Всичко това подобрява настроението ви. Ето и още една причина защо целувките са по-добро от упражненията. Когато се целувате, движите 30 лицеви мускула, което прави усмивката ви по-красива, предотвратява кариеси на зъбите и прави кожата ви по-гладка, редуцирайки кожните проблеми. Освен това изгаряте по 12 калории на минута, докато правите нещо много забавно и приятно.

Освен въпросното шотландско проучване, има и едно друго, според което редовният секс не само ви прави по-красиви, но също така ви подмладява с 5 до 7 години. Д-р Дейвид Уикс и неговият екип са проучвали хиляди хора от всички възрасти. Според откритията им, хората, които са изглеждали по-млади, са твърдели, че са правели секс с около 50% повече от останалите. Открили са също, че като цяло добрият сън има най-добър козметичен ефект върху човека. Жените, които не живеят в стрес и спят добре, изглеждат по-красиви. Сексът като редовно занимание индуцира съня и поддържа хормоналния поток в правилната посока в правилната време. Така настроението ви е приповдигнато и по-лесно заспивате.

„Сексът е най-полезното удоволствие и активира определени химикали. Известните жени, които изглеждат млади и красиви, като например Голди Хоун, Хелън Мирън и Джоан Колинс, всичките водят много активен и здравословен сексуален живот.“ – казва д-р Дейвид.

Следващият път, когато прекарате много време пред огледалото и във фитнеса, за да изглеждате красиви, помислете си добре. По-добре освободете уикендите си, за да прекарате малко време с мъжа до вас в леглото.

Може да харесате още

Оставете коментар