Home Загадки Смразяващата истина за изчезналите бебета в Израел

Смразяващата истина за изчезналите бебета в Израел

от izumitelno
0 коментар 4,1K преглеждания

В разгара на първата арабско-израелска война в новосъздадената държава Израел пристигат много евреи от Йемен. Преди окончателното им настаняване на израелска територия те прекарват много време в т.нар. Транзитни лагери.

В първите години след пристигането на йеменските евреи се раждат бебета, а с тях и слуховете за безследно изчезнали бебета. Днес, 50 години по-късно, родителите на тези деца искат да узнаят истината.

Смразяващата истина за изчезналите бебета в Израел
pixabay

Много от родените по онова време деца на йеменски евреи да били обявявани за починали, но има сериозни подозрения, че те са били давани на заможни бездетни еврейски семейства или ползвани за незаконни медицински експерименти.

Подозренията на семействата се засилват, когато 18 години след предполагаемата смърт на бебчетата им, те получават повиквателни за задължителна военна служба, на която в Израел подлежат както момчетата, така и момичетата.

Тогава родителите им започват да си задават въпроси и да търсят документи – документи за раждането на бебетата, документи за смъртта им, каквито и да било документи.

Постепенно много от тях откриват фрапиращи несъответствия в данните, които ги карат да се съмняват във версията на лекарите, че бебетата са умрели при раждането или малко след него.

 

Трудно е да се определи колко точно бебета на йеменски евреи са изчезнали, починали или били взети от биологичните им родители.

По различни данни броят на тези деца варира от стотици до няколко хиляди, като много от родителите вярват, че бебетата им са били дадени на европейски евреи, загубили собствените си деца по време на Холокоста.

Семействата, които са изгубили бебетата си в този период, не знаят къде се намират гробовете им, а когато има такъв гроб, при разкопаването му се оказва, че той е празен.

Днес с изчезналите йеменски бебета се занимават три отделни правителствени разследвания. Но родителите не вярват на тези обяснения и смятат, че случаят се прикрива и от медицинските работници, и държавните служители.

За да успокои духовете дори премиерът Бениямин Нетаняху отвори повечето от архивите, но това доведе само до още по шокиращи разкрития.

В данни, изнесени от комисията Кнесет, се сочи, че редица йеменски деца са били използвани за медицински експерименти или просто са починали в резултат на фрапираща лекарска небрежност.

На някои от децата е направена ексхумация, която е разкрила, че сърцата на бебетата са извадени и дадени на американски лекари, проучващи ниското ниво на сърдечни заболявания в Йемен.

Има и новородени, които са починали в резултат на експериментално лечение.

Половин век по-късно родителите на изчезналите йеменски бебета вярват, че те са живи и се надяват един ден да ги видят отново.

инфо: sanovnik.bg / MARIANA

Може да харесате още

Оставете коментар