Home Любопитно Странното село, в което задължително трябва да сте с изваден апендикс

Странното село, в което задължително трябва да сте с изваден апендикс

от izumitelno
0 коментар 55,9K преглеждания

Вила Лас Естрелас има само 14 жилища, един банкер, една поща, едно училище с двама учители, гимнастически салон, църква и скромен магазин. Всичко, което се очаква от едно типично малко чилийско селце.

Само че това чилийско селце съвсем не се намира в Чили, даже не е и близо.

Странното село, в което задължително трябва да сте с изваден апендикс
Снимка: pochivka.blitz.bg

Вила Лас Естрелас, което е превод означава „град на звезди“, е цивилно селище, разположено в суровите земи на Антарктида. На целия континент има само две такива. Другата подобна колония – База Есперанца, е по-малка, съобщава Atlas Obscura.

Градчето има радиостанция, телевизионен сигнал и дори достъп до интернет, макар че той е запазен за трите училищни компютъра.

Вече дори е възможно да посетите това чилийско селище чрез организирани обиколко, които са свързани с круизните кораби, минаващи през тази част на света. Там има дори малък хостел с капацитет 20 души.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Историята на преподобна Стойна и какво пророкувала Ванга за нея

В Тайните архиви на Ватикана се крие всичко! Предсказват края на света

 

Пощенската станция Кореос де Чиле и задължителна за посещение от туристите – възможността да изпратите пощенска картичка с марка от Антарктида не е за изпускане.

От 2018 г. е в сила закон, според който всички местни жители, включително и децата, трябва да си направят операция, за премахване на апендикса. Причината за това са ограничените възможности за здравна помощ.

В селището има болница на чилийските военновъздушни сили с един лекар и една сестра. В болницата има рентген, лаборатория, хирургия, апарат за анестезия, стерилизатор и фармацевтични услуги. Има две болнични легла и дентална клиника.

 За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК: Изумително

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Учени: Телата на хората, погребани през последните 30 години не се разлагат

Според най-старата библия Христос не е бил разпънат на кръста

Ето как е изглеждал в действителност Исус

източник: pochivka.blitz.bg

Може да харесате още

Оставете коментар