Home Любопитно Учени: Половината човечество е заразено с вирус на глупостта

Учени: Половината човечество е заразено с вирус на глупостта

от izumitelno
0 коментар 3,8K преглеждания

Половината от човечеството са носители на вируса на глупостта, става ясно от ново американско проучване.

Лекарите в САЩ са установили, че всеки втори жител на Земята е заразен със специален микроорганизъм, който пречи на мозъка да функционира добре.

Удивителното откритие на учените показва, че милиони вероятно носят дълготрайна инфекция, която „притъпява“ мисленето.

Учени: Половината човечество е заразено с вирус на глупостта
pixabay

Изследователите направили слюнчен анализ на контролна група доброволци и открили, че вирусът живее в гърлата на 44 на сто от пациентите, изследвани по време на проучването. Онези, които носели инфекцията, се справили по-лошо на тестовете за интелигентност, които взимали под внимание образованието и възрастта.


Експертите са кръстили вируса със странната абревиатура ATCV-1 и смятат, че човечеството е заразено с него преди хиляди години. Според първоначалните теории епидемията е тръгнала от зелените сладководни водорасли. Учените от Балтимор и Небраска продължават опитите си, за да установят как точно инфекцията се е предала на хората.

Но според резултатите от експеримента им не само плувците и любителите на водните спортове са се заразили с него. Според един от авторите на изследването професор Робърт Уолкън от медицинското училище „Джон Хопкинс“ в Балтимор в човешкото тяло има милиони вируси, а много от тях все още не са изследвани от науката и лекарите даже не подозират, че живеят в тялото ни.

Може да харесате още

Оставете коментар