Home Любопитно Вълшебни предмети, които трябва да има във всеки дом

Вълшебни предмети, които трябва да има във всеки дом

от izumitelno
0 коментар 245 преглеждания

Ако се интересувате от езотерика и окултни практики, то навярно вече сте чели, че е добре в дома ви да има по-малко предмети, тъй като те, не само събират прах, но и са носители на специфична енергия, която понякога може да не ви действа особено положително.

Сред вещите, които не бива да допускате в дома си, са малките фигурки на орли или щъркели, които биха могли да привлекат лоша поличба на обитателите на дома. Същото се отнася и за рогата на животни, плакатите с риби, фигурките на слон с провесен хобот.

Вълшебни предмети, които трябва да има във всеки дом
pixabay.com

Несполуки може да ви донесе също така съхраняването на подаръци, които не ви допадат, или стари обувки. Неблагоприятно е въздействието, което имат и счупените или повредени вещи. Ето защо, ако имате някои от тези предмет в жилището си, е желателно да се отървете от тях.

Същевременно обаче според екстрасенсите има магически предмети, които зареждат дома с положителна енергия, правят живота ни по-лек и успешен и ни даряват с красота и харизма.

Огледало на стойка

1

Нужно ви е огледало от този тип, по възможност в малък размер. Оглеждайки се в него, вие ще се чувствате по-красиви и в действителност ще действате като магнит за противоположния пол. Освен това този предмет ще ви помогне да намирате успешни идеи за вашата работа.

Красив тефтер

Вълшебни предмети, които трябва да има във всеки дом
pixabay.com

Сигурно си мислите, че след като в днешно време можем да си водим бележки на нашите електронни устройства, нямаме нужда от тетрадки и химикали. Според мистиците обаче, за да се осъществят нашите най-съкровени желания, те трябва да бъдат изписани на истински лист. И в тази връзка те препоръчват винаги да имаме красив тефтер до нощното си шкафче, който да ни служи като дневник.

Газена лампа

газена лампа

Още една старомодна вещ, за която вече няма място в съвременния дом. Всъщност не е точно така, защото според някои стари записки този атрибут има способността да изгони злите сили от дома и да ги защити от такива в бъдеще.

 

Цвете с големи листа

2

Във всеки един дом задължително трябва да има саксийно цвете със зелени листа, което да стои в спалнята. То пази от кошмари и способства за пълноценния сън.

 

Слънчоглед

Вълшебни предмети, които трябва да има във всеки дом
pixabay.com

Той може да е както естествен, така и изкуствен. Достатъчно е да го поставите в близост до останалите си цветя у дома и никога повече няма да ви е скучно или тъжно.

Стомна (кана) с вода

лимони

Тя трябва да е много красива и да стои на място, където членовете на семейството се събират. Смята се, че когато хората си разменят комплименти и ласки, водата в съда улавя положителната енергия и я задържа за по-дълго. Когато обаче е имало някакъв скандал около нея, е добре течността да се смени, защото може да задържи и негативна енергия.

 

Гоблени и бродерии

Вълшебни предмети, които трябва да има във всеки дом
pixabay.com

Те носят семейно благополучие, ако се предават от роднини. Така че не изхвърляйте старите ръчно украсените възглавнички или покривки от бабите си. На късмет са ви!

 

инфо: sanovnik.bg / КРИСТИНА ЧЕРНИКОВА

Може да харесате още

Оставете коментар