Home Загадки Всевиждащото око – материализация на мисли

Всевиждащото око – материализация на мисли

от izumitelno
0 коментар 3,3K преглеждания

Екстрасенсът Дънкан Камерън получава задача мислено да
създаде образ на твърд предмет, и за огромно изумление на изследователите намисленият предмет се материализира!

Това потресаващо явление означава, че мисълта е способна да се материализира. Дънкан получава множество задачи с цел изследване на феномена. Той мислено си представя даден предмет и мястото, където трябва да се окаже той. И предавателят формира от ефира образа на намисления предмет. Появява се практически всичко, което си намисля Камерън. Понякога материализиралият се обект е видим, но неосезаем като призрак, а в други случаи предметът е напълно материален. Интересното е, че има случаи твърдият предмет да се намира в материално състояние само докато работи предавателят.

Всевиждащото око - материализация на мисли
Снимка на Okan Caliskan от Pixabay 

Но изследователите не се задоволяват с постигнатото и продължават изучаването на възможностите на устройството. Първият експеримент от тази серия е наречен „Всевиждащото око“. С кичур човешки коси или друг подходящ предмет в ръка Дънкан Камерън може да се концентрира върху техния притежател и да го види с очите си, да го чуе с ушите си, да го почувства с тялото си. По този начин той може сякаш да се вселява в други хора на различни места по цялата планета.
Трудно е дори да се предположи колко далеч би стигнал този зловещ експеримент, тъй като са извършени множество изпитания. Трябва да се спомене, че усещания, подобни на описаните, от гледна точка на християнството, могат да свидетелстват за обсебване от духа на злото. На този етап от проекта езотеричната съставка е значителен процент, затова източникът на описаните проявления би могъл да е и паралелен свят. Но учените не се замислят над този проблем. Окрилени от получените възможности, те се опитват да манипулират мислите на отделен човек или група хора.

Например устройват среща на Дънкан Камерън с някакъв човек. Без негово знание Дънкан се концентрира върху него и определена мисъл. В 95% от случаите човекът, с когото се провежда опитът, действа съответно с мислите на Дънкан.
В този случай не става дума за хипноза. Това въздействие се извършва на много по-дълбоко ниво и е несравнимо по-ефективно. В хипнотичен транс разумът на човека и волята му не работят, а в този случай човекът бодърства, разумът му действа, но той възприема чуждите мисли като свои. Мислите на Дънкан стават собствени мисли на участника в експеримента и той може да бъде принуден да извърши нещо, което сам никога не би направил.

Това направление на изследванията продължава до 1979 г. и включва редица експерименти. От тях едни са доста интересни, а други – ужасни. Мишени са както отделни хора, така и групи от хора, животни й технологически обекти.
Изследователите могат да въздействат например на телевизора, създавайки смущения, карайки картината да замре или апаратът напълно да се изключи. Според свидетелствата на участници в експеримента се наблюдава също и ефектът на телекинеза – преместване на предмети (което съответства на полтъргайст и може да е с различен произход от този, за който си мислят участниците във „Всевиждащото око”).

Опитите, проведени в рамките на проекта, са крайно опасни именно защото, първо, са насочени против свободната воля на човека, и второ – те могат да отворят вратата към паралелен свят и да пуснат оттам същества, които да погубят човека. Впоследствие резултатите от проведените изследвания лягат в основата на ефективно психотропно оръжие.

инфо: popantofi.com

Може да харесате още

Оставете коментар