Home Любопитно Забавни любопитни факти

Забавни любопитни факти

от izumitelno
0 коментар 175 преглеждания

Вижте тези супер забавни и любопитни факти от obekti.bg, които едновременно ще ви изумят и ще ви накарат да се смеете много:

Забавни любопитни факти

1. Ако удряте главата си в стената в продължение на един час, ще изгорите 150 калории.

Алтернатива: Ако разходите кучето си за 45 минути, ще изгорите също 150 калории. По-лесно и по-безболезнено.

2. В Швейцария е забранено да притежаваш само едно морско свинче. Причината е, че морските свинчета са социални животни и се смята за форма на насилие, ако го държите самичко.

3. Птеронофобия е ирационален страх от пера и гъделичкаше от пера.

4. Змиите могат да помогнат при земетресение. Причината е, че предусещат земетресението в разстояние от 121 км и до 5 дни, преди да са се случили.

(Защо не са официално назначени като сеизмолози?)

5. Към днешна дата са премахнати напълно две болести – едрата шарка и чумата. Последният случай на едра шарка е регистриран през октомври, 1977 г., а на чума – през 2001 г.

6. 7% от американците (възрастни, не деца), вярват, че шоколадовото мляко идва от кафяви крави. Не звучи като някаква масова заблуда, но имайте предвид, че 7% от американците са всъщност над 16 милиона души. Сега вече звучи по-сериозно, нали?

7. Черофобия е страх от щастие. Страдащите от това състояние мислят, че ако станат твърде безгрижни или щастливи, с тях със сигурност ще се случи нещо лошо. Дано да я нямате, защото иначе не бихте понесли тези 10 забавни факти.

8. Ако вдигнете опашката на кенгуруту, то няма да може да скача. Опашката им служи за баланс при придвижването.

9. Бананите имат кора, защото растат срещу слънцето. Те преминават през процес, познат като „отрицателен геотропизъм”, при който нарастването е вертикално нагоре, тоест противоположно на гравитацията.

10. Създателят на фризбито е бил кремиран и пъхнат във фризби. Уолтър Фредерик Морисън създава фризбито през 1948 г. Когато умира през 2010 г. на 90-годишна възраст, неговите близки го кремират и превръщат праха му във фризби.

Автор: Александра Божидарова

Източник: Skafeto

Може да харесате още

Оставете коментар