Home Любопитно Жена с четири крака кръстосвала САЩ през 19 век

Жена с четири крака кръстосвала САЩ през 19 век

от izumitelno
0 коментар 13,3K преглеждания

Жена с четири крака, дала живот на пет деца, е била една от най-големите сензации на деветнадесет век. И въпреки че днес от Жозефина Корбин са останали само снимки и вещи, нейната персона продължава да вълнува лекари и учени.

Американката Жозефина Миртъл Корбин се ражда на 12 май, 1868 година в Линкълн, Тенеси. Тя идва на бял свят в семейството на Уилям и Нанси Корбин, които се грижат за нея с голямо желание.

 

Жена с четири крака кръстосвала САЩ през 19 век

Въпреки аномалията, с която се ражда тя, родителите ѝ я описват като здраво, будно и енергично дете. Жозефина може да ходи нормално със страничните си два крака, но с другите два това не е възможно, тъй като се са прекалено слаби и по-къси.

5

През първите години от живота на четириногото момиче, родителите му предпочитат да го държат далеч от любопитните погледи на обществото. Но в крайна сметка за него започва да се разчува и те нямам да го пазят в тайна.

Най-голяма популярност Жозефина набира, когато навършва тринадесет години и започва да пътува с цирк. Трупата, в която тя участва, дотолкова нашумява, че конкурентни циркове, опитват да я имитират, като карат дами да добавят по още два фалшиви крайника към тялото си.

6

Никоя от тях обаче не успява да надмине причудливата девойка, която освен четири крака, разполага с две отделни полови системи, функциониращи напълно нормално. Това става ясно, когато Жозефина се омъжва за Клинтън Бинкел. От него тя има пет деца, като три от тях износва в едната си утроба, а останалите – в другата.

Въпреки необикновеното си тяло цирковата актриса доживява до шестдесетгодишна възраст и се радва на щастлив семеен живот и дори на внуци.

 

инфо: sanovnik.bg / КРИСТИНА ЧЕРНИКОВА

Може да харесате още

Оставете коментар