Home Загадки 12 000 годишните масивни подземни тунели са истински и се простират от Шотландия до Турция

12 000 годишните масивни подземни тунели са истински и се простират от Шотландия до Турция

от izumitelno
0 коментар 42,8K преглеждания

Възможно ли е древните култури да са били взаимосвързани преди хиляди години? Според хилядите подземни тунели, които се простират от северна Шотландия към Средиземно море, отговорът е голямо да. Въпреки че причината зад тези сложни тунели си остава мистерия, много експерти вярват, че тази огромна 12 000 годишна мрежа е била построена като защита срещу хищници и други опасности преди 12 000 години. Някои експерти вярват, че тези мистериозни тунели са били използвани като днешните магистрали, позволяващи придвижване на хора и свързването им с отдалечени места по цяла Европа.

12 000 годишните масивни подземни тунели са истински и се простират от Шотландия до Турция

В книгата „Тайните на подземната врата към един древен свят” германският археолог д-р Хайнрих Куш твърди, че е намерено доказателство за огромни подземни тунели под десетки Неолитни селища из целия европейски континент. Тези огромни тунели често са наричани древни магистрали.

Според д-р Куш фактът, че много от тези тунели продължават да съществуват и днес, след 12 000 години, показва, че тунелите трябва да са били както сложни, така и огромни по размер.

„По цяла Европа е имало хиляди от тях”, казва д-р Куш, „в Германия сме открили хиляди метри подземни тунели. В Австрия намерихме още стотици. Тези подземни тунели могат да се намерят навсякъде по Европа и са хиляди”, казва германският археолог.

12 000 годишните масивни подземни тунели са истински и се простират от Шотландия до Турция

Въпреки че някои от тунелите са относително малки – някои от тях са не повече от метър широки – има други тунели, които са били открити, с подземни камери складови помещения.

Фактът, че тези тунели са били открити, показва неврероятна древна изобретателност, която е всичко друго, но не и това, което учебниците по история ни казват днес. Древното човечество е имало познанията и инструментите да строи сложни структури преди повече от десет хиляди години. Доказателство за това са Пирамидите в Босна в Европа и техните невероятни подземни тунели, които вървят с километри.

12 000 годишните масивни подземни тунели са истински и се простират от Шотландия до Турция

Д-р Куш твърди, че „Из цяла Европа е имало хиляди тунели – от север в Шотландия чак до Средиземно море. Осеяни са с ниши, на места са по-обширни и има къде да се сяда, или складови помещения и стаи. Не всичките са свързани, но като цяло това си е масивна подземна мрежа”.

Кападокия в Турция е друг невероятен пример. Подземният град Деринкую е още едно доказателство, което показва съвършенството и отдавна изгубените строителни методи на предците ни. Подземният град Деринкую вероятно е едно от най-великите постижения в подземното строителство заедно с огромната мрежа от тунели. Геологичните особености на камъка от Деринкую са много важни; той е много мек. Поради това древните строители е трябвало да са много внимателни, когато строяли тези подземни камери, и да предоставят достатъчно подпорна сила, която да подпира горните етажи; ако това не било постигнато, градът щял да рухне, но досега археолозите не са намерили доказателства за никакви „хлътвания” в Деринкую.

12 000 годишните масивни подземни тунели са истински и се простират от Шотландия до Турция

Други древни монументи, като Гьобекли Тепе са допълнително решаващо доказателство, което сочи към невероятните умения и познания на хората, които са населявали нашата планета преди повече от десет хиляди години.

Според д-р Куш, често били строени параклиси при входовете на подземните тунели, понеже Църквата се страхувала от езичническото наследство, което тунелите биха могли да представляват, и като много други неща, църквата искала да е сигурна, че тунелите се пазят в тайна.

В някои от тунелите са намерени надписи, които описват тези подземни тунели като порти към подземното царство.

Източник: Последен век

Може да харесате още

Оставете коментар