15 приказни селца, които ще ви пленят от пръв поглед

 

Въпреки, че в днешно време селата не са най-популярните форми на местожителство, както е било в началото на Индустриалната революция, в Европа има редица красиви и пъстри села, които все още са символ на уют, топлина и стари традиции. Малките градчета също крият своя чар. Насладете са на тази уникална селекция.
15. Саси ди Матера, Италия

Къщите в Саси ди Матера са изсечени направо в скалите и представляват дупка, наподобяваща пещера. Други приличат на дом със стени от камък, прозорци и врати, а някои части на древното селище се намират буквално върху покривите на по-ниско разположените къщи.
14. Байбъри, Англия
Селището е познато като едно от най-красивите места в Англия. Архитектурата е редица от каменни къщи, построени през 17-ти век, а някои датират още от 14-ти век.
13. Ротенбург об дер Таубер, Германия
Ротенбург об дер Таубер е средновековно малко селище в район Средна Франкония. Намира се на река Таубер.
12. Колмар, Франция

Колмар е малко градче в Североизточна Франция, регион Елзас. Смятано е за столица на виното от елзаският район, известен с изисканите си аромати.

11. Myggedalen, Гренландия

10. Албарацин, Испания

Албарацин се намира сред хълмовете на централния регион Арагон. Селището е запазило духа на средновековна Испания и изобилства от каменни кули и многоцветни постройки.
9. Рейне, Норвегия
Рейн е малко рибарско селище в Норвегия, разположено на Лофотенските острови.
8. Кастелоризо, Гърция
7. Риомаджоре, Италия
Риомаджоре е село в провинция Ла Специя, разположено в малка долина в областта Лигурия в Италия.
6. Fort Bourtange village of Bourtange, Холандия
5. Гасадалур, Фарьорски острови
Селото е разположено на остров Вагар. То става известно след тази снимка, направена от фотографа Гарет Кодд през 2009 година. В него живеят 17 души.
4. Масуле, Иран
3. Хобитън, Нова Зеландия
Хобитън е домът на хобитите от известната филмова трилогия “Властелинът на пръстените”. Градчето се намира в Матамата, Нова Зеландия.
2. Хидън, Китай
1. Попай, Малта
Вероятно няма човек, който да не е чувал за Попай Моряка. Селото е било построено за декор при филмирането на анимационната лента, а към днешна дата е популярен атракцион за семейства с деца в Малта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nineteen + ten =