Home Невероятно 4-те най-луксозните домове, строени някога

4-те най-луксозните домове, строени някога

от Вивиан
0 коментар 88 преглеждания

1. La Leopolda – Франция

4-те най-луксозните домове, строени някога

Оценен през 2008 година на 750 милиона долара, La Leopolda е създаден от архитекта Огдън Кодман и е отворен през 1931 година. Има 11 спални, 14 бани, оранжерия, лятна кухня, басейн и хеликоптерна площадка. Къщата е продадена през 2008 година за малко над 435 милиона долара.

2. Bel-Air Spec House – Лос Анджелис, Калифорния

4-те най-луксозните домове, строени някога

Дизайнерът на луксозни домове Брус Маковски изгражда кариерата си, благодарение на познанията си за пазара на къщи в Лос Анджелис. Този дом не прави изключение. В момента той е за продан и струва 250 милиона долара.

3. Lucaya – Бахамски острови

4-те най-луксозните домове, строени някога

Този имот на Бахамските острови разполага със 102 метра частен плаж. Има 7 спални, 8 бани и два напълно отделни апартамента за гости, както и гараж за 4 автомобила. Оценен е на 29 милиона долара.

4. Antilia – Мумбай, Индия

4-те най-луксозните домове, строени някога

Това е един от най-екстравагантните домове в света. Името му идва от Атлантида. Този 27-етажен дом, предназначен за семейство от 6 човека и персонал от 600 души, се състои от паркинг за 168 автомобила, заемащ 6 етажа, 9 асансьора и огромна бална зала със свой собствен бар, склад и дори стая за антураж, в която охранителите или асистентите на гостите могат да си почиват.

Гостите отсядат в свои лични апартаменти, а домът има няколко отделни басейна, малка театрална зала, спа център, йога студио, стаи на върха на сградата, както и 3 хеликоптерни площадки, подсигурени с кула за контрол на въздушния трафик. Домът е оценен на 1 милиард долара, но получава доста негативни коментари, тъй като се намира в един от най-бедните квартали на Индия.

Може да харесате още

Оставете коментар