Home Вдъхновяващо 5 неща, които не трябва да правите рано сутрин

5 неща, които не трябва да правите рано сутрин

от izumitelno
0 коментар 254 преглеждания

Как да започнете деня си по най-добрия начин? Вижте 5 съвета за това какво да не правите. Доброто начало на деня е ще ви зареди с енергия и е предпоставка целия ви ден да мине така.

Да си проверявате служебния мейл веднага щом станете

Направете ранната утрин ваше лично време. Ако още преди да сте си измили зъбите се захванете да четете работни и-мейли ще си навлечете ненужен стрес. Може да има спешни и ли неприятно неща. Ако решите да отговаряте, има вероятност все още да не сте в състояние за най-трезви преценки и да направите грешки. Оставете работата за момента, в който ще сте готови за нея – когато седнете не бюрото си в офиса.

5 неща, които не трябва да правите рано сутрин
pixabay.com

Да си кажете, че ще тренирате утре

Сутринта е чудесно време за тренировка. Но много хора така и не се възползват от нея, защото всеки ден си казват, че ще тренират утре или по-късно през деня.

Да си вземете прекалено горещ душ

Горещата вода ще ви приспи повече. По-тонизиращ сутрин е хладният душ.

Да ядете въглехидрати за закуска

Тестените закуски, които са толкова удобни за купуване рано сутрин вредят на фигурата и здравето ви.

Да си миете зъбите веднага след хранене

Разбира се, че трябва да си измиете зъбите, но не се препоръчва това да става веднага след закуска. Ако сте яли храни с висока киселинност, като плодове или сте пили кафе, миенето на зъбите може да изтласка захари към повърхността на зъба и да разруши емайла.

Зъболекари препоръчват да си измиете зъбите след като станете, преди закуска, а след закуска може да изпиете една чаша вода, която ще ви даде усещане за свежест. Едно изследване установява загубата на зъбен емайл при хора, които са мили зъбите си веднага след изпиване на напитка с високо киселинно съдържание. При тях имало много по-голяма загуба, отколкото при хората, които изчаквали 30-60 минути преди да измият зъбите си.

инфо: profit.bg

Може да харесате още

Оставете коментар