Home Животни 5 отровни животни, които могат да спасят живота ви

5 отровни животни, които могат да спасят живота ви

от izumitelno
0 коментар 7,2K преглеждания

Отровните животни не се радват на голяма почит. И това е напълно логично, тъй като страшната отрова, с която ги е надарила природата, убива за минути. Но както знаете, всичко в света е въпрос на мяра. Според учени определени количества от отровата им са способни да въздействат върху човешкия организъм положително, пише Profit.bg.

1. Охлюви

2

Изненада! Може да не гледате на тях като на отровни същества, но някои от тях са. Конусовидните охлюви са сред най-отровните създания на света. Всеки, който бъде ужилен от такъв охлюв, разполага с няколко минути живот. Отровата, което тези същества образуват, е стотици пъти по-мощна от морфина. В момента учените се опитват да разберат как могат да я приложат по най-ефикасен начин.

2. Змии

Отровата на змиите е пословична. Ако някой ви накара да назовете едно изключително опасно създание, със сигурност ще се сетите за тях. Отровата на змиите се използва за лечение на сърдечен удар, проблеми с кръвта, високо кръвно налягане, кръвни съсиреци, наранявания на мозъка и др. Човечеството от много години използва змийската отрова с медицински цели. Подобни практики се откриват в древни култури като индийската и китайската. През 60-те години на 20 в. Хю Рийд прави откритие. Той бил лекар в Малая, когато открива, че отровата на местна змия помага за кръвосъсирането на кръвта. Оттук насетне започват активни изследвания на змийската отрова.

3. Скорпиони

В момента учени проучват дали може да се използва отрова от различни животни с цел лечение на заболявания като рака. Има данни, че ключът към успеха се крие в отровата на скорпиона. Токсините на това създание провокират свиване на туморите и забавят растежа им.

4. Паяци

За много хора те са отвратителни. За учените и лекари обаче отровата на паяците е възможност, която не бива да бъде изпускана. Доказано е, че отровата им облекчава болка, лекува рак и мускулна дистрофия. Черната вдовица е един от най-ценените видове заради отровата й.

5. Пчели

Много хора не осъзнават, че жилото на пчелата е вид отрова. Никой не обича да бъде жилен, но според учените по този начин имунната ни система укрепва. Терапията с пчели се прилага в лечението на артрит, екзема, астма, тумори и др.

инфо: profit.bg

 

Може да харесате още

Оставете коментар