Home Изкуство Разкажи ми… приказка, прошепнаха устните

Разкажи ми… приказка, прошепнаха устните

от izumitelno
0 коментар 17 преглеждания

Нали знаете онзи момент, когато ви се случва нещо, което променя живота ви завинаги и това повлиява на цялото ви досегашно мислене? Именно това се е случило с младата Джасмина Даниел. Моментът, в който открила, че има мозъчен тумор я накарал да преосмисли живота си и така открила своето необичайно амплоа.

Художничката-визажист е на 25 години и е от Сидни, Австралия. От 2006 г. тя се занимава с рисуване върху устни – и е много добра.

Творческото си вдъхновение, Джасмина черпи от литературата и киното.

Преди да се запознаят с историята на момичето, повечето хора я оприличават на ексцентричка. Животът обаче е бил труден за визажистката. През 2006 г. лекарите откриват, че страда от тумор на мозъка. Изкуството било нейното единствено спасение.

Джасмина казва следното: „Реших, че ми предстои твърде кратко време, за да се отдам на отчаянието. И взех решение да се преборя с него като се занимавам с нещо, което ми носи радост и удовлетворение. Започнах да рисувам, да посещавам курсове по изобразително изкуство и в един момент открих себе си в нещо, наглед необчайно, но в което бях първа, или поне една от първите в света!…“.

Въпреки успешната тежка неврохирургична операция, художничката се затваря все повече в себе си и позволява на тъгата да я завладее.

Тя изпитва силна фрустрация самотна е, гневна, ядосана на себе си.

„Реших, че единственото ми спасение е да продължа да рисувам всичко, което вълнува душата ми. За да я спася!…“, казва Джасмина.

Част от творбите й са вдъхновени от Дисни герои – Красавицата и Звяра, Цар Лъв и др.

Почитател е на Алиса в страната на чудесата, Арлекин, Аладин и други.

Като всяко младо момиче, Джасмина си има любими звезди и от сцената и шоубизнеса. Перфектен пример за това е, че заради вдъхновението й от смелостта на Бионсе, преди време тя е посветила 4 часа рисуване с 12 цвята червила и бои, за да нарисува мотиви от популярната фотография на бременната бъдеща майка.

Сега ще ви представим няколко от изумителните творения на смелото момиче, което е преодоляло страданието и страха си и се е посветило на изкуството:

 

 

Джасмина Даниел:

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар