Home Кино 6 неща, скрити във филмите

6 неща, скрити във филмите

от elated.firefly
0 коментар 338 преглеждания

Както може би знаете, едно от най-забавните неща на това да гледаш филм на компютъра си е, че можеш да превърташ кадър по кадър, за да откриеш всички скрити неща, поставени там от режисьора. Какво? На вас не ви ли е забавно? В такъв случай ще ви спестим цялата работа и направо ще ви покажем какво открихме.

6 неща, скрити във филмите

Героите, които умират в „От другата страна“, са белязани (буквално)

Ако сте гледали „От другата страна“ (The Departed) на Мартин Скорсезе, значи знаете, че в края на филма всички умират. Вероятно обаче не сте забелязали, че всеки герой е белязан с хикс. Единственият главен герой, който не е белязан, е сержант Дигнам и именно той оцелява.

6 неща, скрити във филмите

„Играта на играчките“ е пълен с препратки към „Сиянието“

Както може би сте забелязали, студиата правещи анимационни филми днес обичат да пълнят филмите си с всякакви скрити неща, които повечето зрителите въобще не забелязват. При DreamWorks това са кофти шеги, но в случая на Pixar, става въпрос за препратки към филм за алкохолик, подлуден от духове, който се опитва да убие цялото си семейство. Помните ли сцената, в която Бъз и Уди се опитват да избягат от къщата на Сид?

Ако сте почувствали нещо странно, докато сте гледали тази сцена, вероятно се дължи на факта, че килима в къщата има същата шарка, като онзи в хотел Оверлук в „Сиянието“ (The Shining). Освен това най-често срещаното число във филма е 237, което се отнася до стая номер 237 в хотел Оверлук.

6 неща, скрити във филмите

Олдсмобилът на Сам Райми е бил в повече филми от повечето актьори

Има само едно нещо, което режисьорът Сам Райми (Sam Raimi) обича да слага във филмите си повече от Брус Кембъл (Bruce Campbell) – своя Олдсмобил Делта 88 от 1973г. Като за начало, това е колата, която Аш и неговите приятели карат до хижата в гората в „Злите мъртви“ (Evil Dead), която преминава през времеви портал и се превръща в машина на смъртта в „Армия на мрака“ (Army of Darkness).

Колата обаче е била в още много други филми, включително „Спайдърмен 1,2 и 3“ (Spiderman), римейка на „Злите мъртви“, „Отведи ме в ада“ (Drag Me to Hell) и др.

6 неща, скрити във филмите

„Ранго“ напомня за „Страх и ненавист в Лас Вегас“

Въпреки факта, че „Ранго“ (Rango) е семеен филм, той има връзка с друг филм с Джони Деп (Johny Depp), който вероятно не бива да пускате на децата си, освен ако не искате да станат като Мики Рурк (Mickey Rourke). В една сцена, Ранго се озовава на магистралата и се размазва на предното стъкло на кабриолет. След това виждаме шофьора, който казва „Ето още един! Знаех си!“ с нотка параноя, след което пуска чистачките. Докато животното отлита, виждаме за последно колата, шофьора и неговия пасажер.

Мнозина може да са разпознали маниака с шапката и цигарата, каращ колата и приятеля му – това са Раул Дюк и неговия адвокат, д-р Гонзо. Онези от „Страх и ненавист в Лас Вегас“ (Fear and Loathing in Las Vegas).

6 неща, скрити във филмите

Родителите на Батман участват в „Пазителите“

Независимо дали сте харесали „Пазителите“ (Watchmen), защото беше близо до комикса или не сте го харесали по същата причина, трябва да признаете, че интрото е гениално. Виждаме дълга поредица с важни събития от 20-ти век, преразказани с участието на супергерои: Комедиантът е убил Кенеди, Виетнамската война е приключила, след като гол, син великан подчинява виетнамците и т.н.

Идеята е светът на комикса да бъде преплетен с истинската история, но някои от показаните събития всъщност идват от света на известен супергерой. Дори на забавен кадър обаче, човек лесно може да пропусне детайлите. Особено в този кадър:

Първо виждаме един от супергероите на света да удря престъпник, но не кой да е – човекът с пистолета прилича на Джо Чил, убиеца на родителите на Батман, който го е вдъхновил да се бори с лошите. След това, до вратата имаме хората, които е щял да нападне мъжа, преди да се появи героя. Те отговарят съвсем точно на Томас и Марта Уейн от Готам Сити. И, ако все пак се съмнявате във всичко това, на стената има залепени плакати на Батман.

6 неща, скрити във филмите

Във всяка сцена в „Боен клуб“ има чаша за кафе

Известен факт е, че „Боен клуб“ (Fight Club) е пълен със скрити неща, като например Тайлър Дърдън, който премигва за части от секундата на екрана, още преди зрителя да се е запознал с него, или това, че филмът буквално ни показва пенис преди финалните надписи.

Има едно нещо обаче, което е просто навсякъде – кафето и чашите за кафе. Според режисьора Дейвид Финчър (David Fincher), във всяка сцена има чаша скрита някъде и обикновено е с логото на Старбъкс.

Може да харесате още

Оставете коментар