Home Невероятно 7 книжарници, които са прекалено красиви, за да бъдат описани с думи

7 книжарници, които са прекалено красиви, за да бъдат описани с думи

от Вивиан
0 коментар 40 преглеждания

1. Libreria El Ateneo Grand Splendid – Буенос Айрес, Аржентина

През 1920-те години сградата служи за театър, в който са излизали на сцената звезди като Карлос Гардел. След години всичко вътре получава ново предназначение – седалките са превърнати в кътчета за четене, а сцената е кафене. През следобедите почти винаги може да се види някой, свирещ на пиано, който се възползва от невероятната акустика на сградата.

2. Livraria Lello & Irmão – Порто, Португалия

Тази книжарница прилича изключително много на Хогуортс – училището за магии и вълшебство, описано в книгите на Джоан Роулинг. Говори се, че авторката е била вдъхновена от книжарницата, в която има извито стълбище, галерия и чайна.

3. Livraria Cultura – Сао Пауло, Бразилия

Най-голямата книжарница в Бразилия е на 4 етажа, един от които е специално предназначен за любителите на комикси, а множеството пейки насърчават уюта и спокойствието.

Търговски обучения - myjobistosell.com

4. Selexyz Dominicanen – Маастрихт, Холандия

Великолепието на тази книжарница наподобява 700-годишните църкви, но всъщност е място, на което в почит са книгите. Таваните са декорирани със стенописи, а масата в кафенето е с формата на кръст.

5. Atlantis Books – Иа, о.Санторини, Гърция

Крейг Уолзър и Оливър Уайс обикалят Гърция през 2002 година, когато решават, че би било чудесна идея да отворят книжарница в една от белите къщи, сгушени в скалите на остров Санторини.

6. Poplar Kid’s Republic – Пекин, Китай

Децата обичат да се уединяват на всякакви необичайни места. Точно на това мнение са и архитектите, когато създават тази необикновена книжарница в ярки цветове и невероятни усамотени кътчета за малчуганите.

7. Carturesti Carusel – Букурещ. Румъния

6 етажа с книги, книги и отново книги. Сградата е била банка до скоро, но в момента представлява една от най-огромните и великолепни книжарници в Румъния.

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар