Home Любопитно 7 от най-злите жени в човешката история

7 от най-злите жени в човешката история

от izumitelno
0 коментар 13,K преглеждания

Историците са склонни да се фокусират само върху злите мъже живели някога, но истината е, че историята познава и не малко зли жени, отговорни за смъртта на стотици невинни.

Ето и кои са най-злите жени в историята на човечеството:

 

Майра Хендли (1942 – 2002)

 

Майра Хендли и любовникът й Йън Брейди са отговорни за отвличането, сексуалното малтретиране, изтезания и убийства на пет деца на възраст под 16 години. Двамата допълнително изтезават още трима тийнейджъри. Хендли е издадена от доведения брат на приятеля си и хвърлена до живот в затвора, където умира през 2002 година на 60-годишна възраст.

 

 

Изабел Кастилска (1451- 1502)

7 от най-злите жени в човешката история

С брака си с краля на Арагон Фердинанд II Изабел Кастилска слага основите на днешна Испания. В стремежа си за обединение на Иберийския полуостров Изабел заповядва от кралството й да бъдат изгонени 200 хиляди маври и евреи. По нейна пряка заповед близо 10 хиляди човека са изгорени на клада. В същото време тя е обявена за блажена от папите в Рим, което означава слуга на Бога.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Колко пъти се миели Изабел Кастилска и Людовик ХІV?

 

Белла Гънес (1859 – 1931)

Белла Гънес е една от най-страшните американски серийни убийци. Висока 1.83 и с тегло от 90 килограма, мощната дама от норвежки произход убива двама съпрузи, седем ухажори и гаджета на двете й дъщери Миртъл и Луси, като накрая убива и тях. Точният брой на жертвите й не е установен, но следователите смятат, че са между 30 и 100 човека.

 

 

Кралица Мери I (1516-1558)

7 от най-злите жени в човешката история

Кралица Мери I е единственото дете на Хенри VIII и Катерина Арагонска, преживяло първата си годишнина. Управлението й се помни с опита насилствено да върне Англия в лоното на католицизма. Много видни протестанти били екзекутирани по нейно нареждане заради убежденията си. Заради жестокостта си тя била наречена Блъди Мери – Кървавата Мери, откъдето идва и името на популярната напитка.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Истинската история на Кървавата Мери

 

 

Илзе Кох (1906-1967) и Ирма Грезе (1923-1945)

7 от най-злите жени в човешката история

Илзе Кох е известна като Вещицата от Бухенвалд. Главен надзирател в женското отделение, тя изпитвала наслада от изтезанията на затворниците. Събирала сувенири и татуировки, взети от убитите затворници. Ирма Грезе е работничка в нацистките концентрационни лагери Равенсбрук и Аушвиц, както и пазач в женското отделение на Берген-Белзен. Обвинена е в престъпления срещу човечеството и осъдена на смърт.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Ирма Грезе – най-жестоката жена на Третия райх 

Ержебет Батори (1560-1614)

7 от най-злите жени в човешката история

Безспорно един от най-страшните серийни убийци в историята, без значение от пола, е унгарската благородничка Ержебет Батори. Тя вярвала, че къпейки се в кръвта на девици може да остане вечно млада. Години наред се носели слухове, че около замъка й, разположен високо в Карпатите, изчезват млади момичета.

 

 

Когато кралските войски отишли да проверят, в подземието му били открити няколко жестоко осакатени трупа на млади жени. След разпита слугите описали смразяващи кръвта зверства. Показанията разказвали за тежки побои през продължителни периоди от време, използването на игли, изгаряне или осакатяване на ръцете, понякога също и на лицата и гениталиите.

Общият брой на жертвите се смята, че е приблизително 600 за 25 години. Поради високото си обществено положение графинята била осъдена на домашен затвор, където тя починала след 4 години.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Замъкът на най-жестоката серийна убийца и вампирка в историята

 

Гриселда Бланко (19432012) – кралицата на кокаина

7 от най-злите жени в човешката история

Гриселда Бланко била смразяваща и авторитетна фигура, в работата на която никой не смеел да се меси. Наркобаронесата, която управлявала огромна колумбийска кокаинова мрежа, елиминирала всички, които ѝ пречели. Казват, че престъпничката е виновна за смъртта на 250 човека, включително на тримата ѝ бивши съпрузи.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Гриселда Бланко – кралицата на кокаина, пред която всички трепереха

 

Кръстницата на кокаина печелела до 63 милиона паунда месечно с доставки на наркотици в Америка. Историята на тъмния й, но впечатляващ живот става основата на филми, в един от които Катрин Зита-Джоунс се превъплъщава в Гриселда. Дженифър Лопес също влиза в ролята на Бланко.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Това е Ангела на Аушвиц! Тя спаси стотици жени от мъчителна смърт

Баенето и леенето на куршум помагат да преодолеем проблемите си

Най-великите жени президенти в световната история

Дахомейските амазонки – най-ужасяващите жени в историята

Жените, останали в историята с първия си път

Шокиращи факти за живота и хигиената на жените в Европа през 18-19 век

Позата, в която заставате Ви издава на 100 %. Ето какво разкрива за Вас. Само за жени!

 

снимки: wikipedia.org / източник: sanovnik.bg

Може да харесате още