Home Любопитно Баенето и леенето на куршум помагат да преодолеем проблемите си

Баенето и леенето на куршум помагат да преодолеем проблемите си

от izumitelno
0 коментар 2,5K преглеждания

Ритуалите на баене и леене на куршум съществуват от 6000 години. Въпреки че баячките и лечителките са били преследвани от църквата, а науката ги е осмивала – те са оцелели като магическа категория. По българските земи тези обреди се практикуват от времето на траките.

 

Баенето е словесен магически ритуал, при който се произнася твърдо установен текст. Това заклинание има за цел да прогони или умилостиви болестта. До ден днешен българите се обръщат към този ритуал, за да се спасят от физически или психически заболявания.

 

Уроките са вид вмешателство в личния път на човек. Хората със слабо защитно поле позволяват на тази тъмна сила да проникне в същността им.

Легенди разказват, че когато се роди човек, на небето се появява неговата звезда-пазител. Според народните вярвания хората със слаб ангел, наричани „слабо звездни“, са по-податливи на уроки, отколкото хората със силен ангел, наричани „силно звездни“.

 

Според друго поверие, когато се раждаме, на дясното ни рамо застава ангел, който ни подтиква към добрини, а на лявото дявол, който ни кара да вършим злини.

 

Най-често обектът на урочасване е красотата или положителна характеристика.

Вярва се, че човек може да бъде урочасан не само от „лош поглед“, но и от прекалена радост. Една българска поговорка, която гласи: „Много хубаво не е на хубаво“, подкрепя това твърдение.

Според народните вярвания най-лесно урочасват погледите на хора със „змийски очи“.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Тайните на червения конец: Крие изненадващо голяма сила, предпазва тези, които са най-уязвими и слаби

Мистерията на Мадарския конник и разкриването на прародината на българите   

 

Леенето на куршум е лечебен метод срещу уплаха, тревожност или безсъние. При този ритуал се използва парче олово, което се разтопява на огън, и се пуска в студена вода.

 

Коренът на страха се търси на три места – главата, гърдите и колената. Мястото, където оловото изпуска най-много парченца, е източникът на страха.

 

 

Според практикуващите този метод куршум трябва да се лее до 40 дни след инцидента, предизвикал уплаха. Важно условие, да за се прогони страха, е вярата в изцелението – както на лечителя, така и на лекувания.

Според медиците този ритуал има ефект заради силата на самовнушението. Те смятат, че приятната и спокойна обстановка, създадена от знахаря, помага много повече на човек да се освободи от напрежението, а самият ритуал служи само за да се подсили мистичността.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Методи за премахване на уроки и урочасване при деца

Какво е това леене на куршум? Как работи и защо помага?

Чудесата в Новия завет

 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Кои са архангелите и каква е тяхната мисия?

Легендите и енергийната магия на Кръстова гора

Чудесата на Стария завет

Шокиращи разкрития за Божи гроб! Легендите са истина

Кои са седемте смъртни гряха и защо са толкова опасни?

Ето как е изглеждал в действителност Исус

 

снимки: wikipedia.org / източник: sanovnik.bg

Може да харесате още