Home Невероятно Как 16 души, изгубени в морето преживяха седмица, хранейки се с кърма

Как 16 души, изгубени в морето преживяха седмица, хранейки се с кърма

от izumitelno
0 коментар 155 преглеждания

В началото на века в Доминиканската република избухнала икономическа криза, която накарала мнозина да избягат в Пуерто Рико. Там бегълците, разбира се, веднага били арестувани, но само ако имали късмет да стигнат до там. Всъщност много пътници се изгубвали в морето по пътя от един остров до друг, въпреки че били на разстояние само 160 километра.

Така един хубав ден 16 пътници се отправили към Пуерто Рико, плащайки две от месечните си заплати за пътуване в мъничка лодка, в която компасът се оказал развален. Сред тези хора била Фаустина Мерцедес, добра жена, която сега се наричат „малкият морски ангел“.

Търговски обучения - myjobistosell.com

Бързи и ипотечни кредити - creditpernik.com

Лодката се изгубила в открито море и 12 дни се носила безцелно по вълните. Хранителните запаси свършили  след три дни. Много скоро хората започнали да страдат и от липса на прясна вода. На петия ден от дрейфа те били много дехидратирани. Тогава Фаустина накарала сестра си да суче от гърдите ѝ. Жената е имала едногодишна дъщеря, която кърмела допреди плаването.

И именно кърмата спасила живота на всички пътници. Осем мъже и седем жени, редувайки пиели кърмата на Фаустина в продължение на една седмица. За да се храни, спасителката давала мляко на сестра си Елена Мерцедес, а тя ѝ давала мляко от устата си. За щастие, течението ги избутало на брега на 12-ия ден от дрейфа.

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар