Home Невероятно Как 16 души, изгубени в морето преживяха седмица, хранейки се с кърма

Как 16 души, изгубени в морето преживяха седмица, хранейки се с кърма

от izumitelno
0 коментар 292 преглеждания

В началото на века в Доминиканската република избухнала икономическа криза, която накарала мнозина да избягат в Пуерто Рико. Там бегълците, разбира се, веднага били арестувани, но само ако имали късмет да стигнат до там. Всъщност много пътници се изгубвали в морето по пътя от един остров до друг, въпреки че били на разстояние само 160 километра.

Как 16 души, изгубени в морето преживяха седмица, хранейки се с кърма

Така един хубав ден 16 пътници се отправили към Пуерто Рико, плащайки две от месечните си заплати за пътуване в мъничка лодка, в която компасът се оказал развален. Сред тези хора била Фаустина Мерцедес, добра жена, която сега се наричат „малкият морски ангел“.

Лодката се изгубила в открито море и 12 дни се носила безцелно по вълните. Хранителните запаси свършили  след три дни. Много скоро хората започнали да страдат и от липса на прясна вода. На петия ден от дрейфа те били много дехидратирани. Тогава Фаустина накарала сестра си да суче от гърдите ѝ. Жената е имала едногодишна дъщеря, която кърмела допреди плаването.

И именно кърмата спасила живота на всички пътници. Осем мъже и седем жени, редувайки пиели кърмата на Фаустина в продължение на една седмица. За да се храни, спасителката давала мляко на сестра си Елена Мерцедес, а тя ѝ давала мляко от устата си. За щастие, течението ги избутало на брега на 12-ия ден от дрейфа.

Може да харесате още

Оставете коментар