Home Любопитно Какво здравите хора пият всеки ден?

Какво здравите хора пият всеки ден?

от izumitelno
0 коментар 414 преглеждания

Всеки човек прави определени неща, за да бъде здрав. От разходка на чист въздух, през спорт, до пиене на витамини.

Но е много важно също какво ядете и пиете всеки ден, защото това са неща, които могат да допринесат за вашето здраве – към по-добро или към по-лошо. И говорейки за напитки, ето тези, които здравите хора пият всеки ден.

 

Какво здравите хора пият всеки ден?

 

Вода

Като молекула на живота, всички ние трябва да консумираме вода, най-малкото за да оцелеем. За да сте здрави обаче, вашият прием на вода трябва да е над минималния, необходим за поддържане на живота.

И все пак отговорът на това колко вода трябва да пиете, варира във времето. Реално няма формула, която е валидна за всички, но се постарайте да е поне 2 л на ден в нормален ден.

Можете да искате да добавите малко лимон

Топлата лимонена вода набира популярност през годините, особено в Холивуд. Ако се чудите дали всъщност е добре за вас, да. Тя подобрява храносмилането и повишава имунитета.

Добре ли е малко алкохол?

Най-вероятно сте чули противоречиви съвети относно консумацията на алкохол. Някои хора казват, че пиенето на алкохол – умерено, е безопасно. Други казват, че трябва да избягвате алкохолни напитка на всяка цена. Трудно е да се опердели на кого да повярвате, но истината е по средата – всичко е в дозата.

 

Цвекло

Независимо дали обичате или мразите вкуса на цвеклото, сокът от цветния корен има някои магически свойства. Според Healthline хората, които пият чаша сок от цвекло на ден, имат понижение в систолното и диастолично кръвно налягане, а освен това напитката може да намали холестерола, да подобри издръжливостта по време на упражнения и дори може да работи за предотвратяване на рак.

Освен това е чудесен източник на калий, витамин С и други важни минерали, като желязо, калций и манган.

 

Кафе

Пристрастените към кафе, време е да ви зарадваме. Здравите хора наистина пият кафе и то е свързано с намален риск от развитие на диабет тип 2. Въпросът е колко кафе всъщност трябва да пиете?

Е, зависи. За да намалите риска от диабет тип 2, се препоръчват поне три чаши. Доказано е, че четири или повече чаши вече може да са опасни.

Зелен чай

Той има славата на най-добрия антиоксидант, помага в отслабването и подобрява храносмилането. И е пълен с минерали. Какво повече ви трябва?

 

Не е нужно да избягвате млякото

В наши дни темата за пиенето на мляко стана доста противоречива. Вярно, че ние сме единствените, които пият мляко в зряла възраст, но е факт, че кравето мляко съдържа полезни минерали и витамини, като калций, калий и витамин D. Изследователите са открили също, че пиенето на краве мляко може да бъде полезно за мозъка.

Камбуча

Комбуча се прави чрез добавяне на щамове бактерии, мая и захар към черен или зелен чай. След това чаят се оставя да ферментира поне седмица. В това време се образуват пробиотици и чаят става газиран. Когато пиете ферментиралата напитка, ще приемете бактерии, които се борят срещу инфекции и помагат да се подобри лошия (LDL) холестерол.

Източник: Профит.бг

Може да харесате още

Оставете коментар