Home Загадки Калена Сьондергаард – жената която твърди, че елфи са я държали 7 години като заложница

Калена Сьондергаард – жената която твърди, че елфи са я държали 7 години като заложница

от izumitelno
0 коментар 355 преглеждания

РЕЙКЯВИК, ИСЛАНДИЯ – СЕДЕМ ГОДИНИ СЛЕД БЕЗСЛЕДНОТО Й ИЗЧЕЗВАНЕ, ЖЕНА – АНТОРОПОЛОГ ИЗЛЕЗЕ ОТ МИСТЕРИОЗНА ПЕЩЕРА, КЪДЕТО СПОРЕД ВЛАСТИТЕ  ТЯ Е БИЛА ДЪРЖАНА КАТО ЗАЛОЖНИЦА ОТ ЕЛФИ!

Датският изследовател Калена Сьондергаард е намерена чисто гола, покрита с прах и говореща  несвързано, в близост до малък отвор в известния Рок Елф, за който традиционно се смята, че е подземно обиталище на малките братовчеди на човечеството.

„Тя беше свита като животно и говореше на език, който не ни беше познат“, казва Амор Гудьонсен от Националната спасителна служба, която транспортира с хеликоптер 31-годишната, оцеляла жена в болница.

a2

Калена Сьондергаард

„Единствената дума, която може да се разбере е“ alfur „, което представлява стара исландска дума за елфи. На гърба й има странни татуировки, подобни на тези, които са имали викингите, когато са се преселили в Исландия през 874 година. Те са известни като писмената форма на елфите и са открити от изследователи.

Исландските власти спасяват жената.

Калена Сьондергаард - жената която твърди, че елфи са я държали 7 години като заложница

По-голямата част от гражданите на Исландия вярват, че под нея живеят  неуловими, малки хуманоиди. И сега учените смятат, че те може да се прави!

Kaлена, която търси доказателства за съществуването на елфи, бе обявена за издирване през януари на 2006 година. По това време, полицията подозира, че тя е жертва на престъпление, но интензивното й търсене е без успех. На 4 февруари 2013, туристи забелязват, че върху перваза на висок скалист хълм на четири крака пълзи жена,  която, както един от туристите споделя, се движи „по-скоро като маймуна, отколкото като човешко същество“.

Вярата в елфите е широко разпространена в островната нация. Според едно проучване  70% от жителите смятат, че споделят страната с подземна раса, която наричат ​​Huldufolk или „скрити хора.“

Според Инги Йохансон Хоукър, водещ исландски теолог и психоаналитик  „скритите хора“ живеят в подземния свят, скрити в скали и хълмове“.

Неочакваното: Правителството на Исландия защитава жилищата на елфите.

Правителството взема толкова на сериозно вековните легенди за елфите, че около скалистите образувания на съществата е забранено изграждането на пътища. Всъщност строежа на каквото и да било е забранен , докато правителствените експерти не удостоверят, че под обекта няма жилища на елфи.

Д-р Нилс Кристиансен е един от колегите Kaлена в Университета на Копенхаген в Дания и пише докторска дисертация върху фолклора на елфите.

„Повечето експерти доскоро предполагаха се, че в Исландия историите за елфи са само приказки“, разкрива той. „Но през 2003 г. откриването на т. нар. Пещера на хобитите на отдалечения индонезийски остров Флорес потвърди, че расата на хуманоидите е живяла там още преди 12 хиляди години.

 

„Kaлена беше ентусиазирана от възможността да се увери, че елфите съществуват. Ето защо, през 2005 г.  тя отиде в Исландия да продължи разследването си. “

Логично е нейната отправна точка  да бъде огромен хълм, известен като Рок Елф.  Той се намира в долина, която е останала непроменена от времето. Мистериозната скала, понякога наричана Катедрала на елфите, е била средище на много есктрасенси, които са я наблюдавали в продължение на векове и твърдят, че са осъществявали телепатична връзка със съществата, които живеят дълбоко в нейните недра.

пещера 1

Според една приказка, двама братя имали близка среща със скритите хора. По-младият брат Свен често изчезвал за ден, без обяснение и се говорило, че той се е научил да говори с елфите. Една нощ, неговият брат Амор отишъл в Рок Елф. За негово учудване на хълма се появил таен отвор  и Aмор видях Свен, който бил заобиколен от високи до коленете хора, с остри уши, които са били на път да хипнотизират младежта чрез странен ритуал. Aмор убедил брат се да избяга с него. Ядосани елфите подгонили братята и почти ги убили.

Като цяло, елфите рядко атакуват хора, освен ако не са провокирани от тях. Въпреки това, има много исландски народни приказки за нахлуване на елфи в селските къщи за да търсят храна по време на зимата. Но защо те биха взели привлекателна млада затворничка, при това учен, остава загадка.

„Kaлена може да се е натъкнала на входа към царството им.“ смята Д-р Кристиансен. „Това е акт на престъпление и скритите хора може да са се разгневели и може би са я взели в плен, така че тя да не може да разкрие тайната им врата на други външни лица.“

Въпреки, че е намерена без дрехи, жената изглежда не е била малтретирана сексуално.

„Мозъкът на  Kaлена сега е като швейцарско сирене. Тя е преминала през ужасно изпитание „, казва д-р Кристиансен „Ние се надяваме, че някой ден тя  ще бъде в състояние да даде ясен отговор какво точно се е случило с нея.“

Въпреки, че учените са готови да влязат в процепа, през който като по чудо жената е избягала, това няма да се случи.

„Правителството на Исландия защитава елфите, и свързаните с тях обекти“, отбелязва д-р Kристиансен „. Съмнявам се, че ще позволи подобна експедиция в този таен подземен свят.“

 

инфо: http://petel.bg

Може да харесате още

Оставете коментар