Home Любопитно Мистериозни фигури свидетелстват за 8000-годишна цивилизация

Мистериозни фигури свидетелстват за 8000-годишна цивилизация

от izumitelno
0 коментар 1,1K преглеждания

Тези мистериозни древни геоглифи в Казахстан вероятно са абсолютното доказателство, че преди 8000 г. е съществувала цивилизация, за която не знаем нищо.

НАСА показа първите изображения с висока резолюция на някои от фигурите, заснети от височина над 600 км. Снимките ще помогнат и за откриването на други геоглифи, които са останали незабелязани досега.

Въпреки че първите няколко геоглифа са открити преди 8 години, в момента бройката на невероятните фигури надвишава 260. Най-старите от тях са на 8000 години и се намират в близост до древен неолитен град. Най-големият геоглиф е гигантски квадрат, който се състои от 101 земни насипа.

Ъглите на огромния квадрат са свързани чрез диагонали, а цялата площ на квадрата е по-голяма от тази на Хеопсовата пирамида в Гиза, пише Ню Йорк Таймс. Но освен това има още поне 200 геоглифа, които не са били забелязани досега и щяха да останат такива, ако не бяха сателитните снимки и интереса на археолозите.

6

Когато Дмитрий Дей открил мистериозните фигури през 2007, той си помислил, че гигантският квадрат представлява останките от съветско военно съоръжение, но в следващите дни видял още фигури и до края на годината успял да идентифицира десетки геоглифи. Днес броят им е над 260 и не се знае колко още има.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Легендата за шестте раси

Защо някои хора вярват, че шумерите са били посетени от извънземни?

„Никога не съм виждал нещо подобно. Намирам го за изключително“, казва Комптън Тъкър (Compton Tucker), който е главен изследовател на биосферата в НАСА.

7

Въпреки че някои учени смятат, че казахстанските рисунки са предназначени за гледане от въздуха, точно както геоглифите в Наска, но Дмитрий Дей отхвърля тези предположения и смята, че това няма никаква връзка с извънземни.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Цивилизацията Наска и мистерията с линиите – какво знаем за тях?

Според някои експерти, в далечното минало тези земи са били доста привлекателна дестинация за номадските племена, които процъфтявали в този регион между 7000 и 500 г. пр. н.е. Но е крайно невероятно номадско племе да се е застояло на едно място достатъчно дълго време, че да направи толкова много и сложни фигури.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Дали всичко, което са ни казвали за произхода на човека и историята, е лъжа?

5 мистериозни древни изображения, свързани с извънземни цивилизации

8

Според Дей тези енигматични геоглифи може би са използвани за наблюдение и проследяване на движението на слънцето, т. е. представляват нещо подобно на Стоунхендж във Великобритания.

Според Джидре Матузевициуте (Giedre Matuzeviciute), който е археолог в Кеймбриджкия университет, в направата на тези геоглифи е вложено „огромно усилие“.

Това доказва, че древните хора са били далеч по-напреднали, отколкото смятаме. Подобни открития предизвикват все повече въпроси за истинската история на човечеството. Археологът от Кеймбридж не е убеден, че мистериозните фигури трябва да се наричат геоглифи, защото смята, че те са проява на изкуство и нямат практическа приложимост.

 За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК: Изумително

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Древен текст описва създаването на човека от извънземни?

Кой помогна за създаването на човека?

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Анунаки – кои са тези древни същества и какво казват древните текстове за тях

Шумерската цивилизация: Възход и Падение

Лемурия – изчезналият континент на висша извънземна цивилизация – видео

Учените вече са категорични: Градът на Птиците до Пазарджик е най-древният в Европа

 

снимки:/ източник:  megavselena.bg

Може да харесате още