Home Загадки Лемурия – изчезналият континент на висша извънземна цивилизация – видео

Лемурия – изчезналият континент на висша извънземна цивилизация – видео

от izumitelno
0 коментар 13,K преглеждания

Според някои теории лемурийците са нашите прародители и люлката на човешката цивилизация

Според конспиративните теории Лемурия и по-точно лемурийците са прародители на съвременната човешка цивилизация. Загадките около потъналия континент и до днес разпалват интереса и въображението на мнозина хора по целия свят.

Лемурия е описвана като Рая на Земята. Територията на мистериозния континент обхваща Африка, Мадагаскар, Индия и островите на Индийския и Тихия океан. Някои източници твърдят, че Лемурия се простирала от Хавайските острови, през о.Пасха, островите Фиджи, чак до Австралия, Нова Зеландия, о. Мадагаскар и о. Шри Ланка. За първи път теорията за континента, на който се намирала Лемурия, се появява през 1864 г. от зоолога Филип Склейтър.

Легендата разказва, че някога цялата суша на Земята е била един огромен древен континент – Пангея, разпокъсан с времето и останал с доста потънали под морското равнище части. Именно това се случва и с Лемурия. Или поне така твърдят теориите, останали непризнати от официалната наука и до днес. Потъналият континент на лемурийците е известен още като континента Му. Името си Лемурия получава заради популациите на лемурите, обитаващи именно тези територии. Индийците дават свое име на потъналия континент и го наричат Кумари Кандам.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

5 мистериозни древни изображения, свързани с извънземни цивилизации

„Клекналият човек“ и древното космическо събитие

 

Лемурийците, както твърдят теориите на конспирацията, били същества от напреднала извънземна цивилизация. Те живеели по над 1000 години. Били високи по 4-5 метра. Имали 3 очи – две  отпред и едно отзад. Имали и по 4 ръце, твърдят теориите. За сметка на това при тях липсвали храносмилателни и някои други човешки органи, хранели се само с енергия. Лемурийците били на много високо духовно равнище и притежавали необичайни психически способности като телепатия, левитация, способност да виждат в бъдещето и други. Твърди се още, че лемурийците са били по-скоро духове, тъй като не притежавали физическо тяло. Били невидими или съвсем ефирно очертани създания.

Легендата разказва още, че подобно на Атлантида, за която преди време ви разказахме, Лемурия била погълната от мощен природен катаклизъм и потънала под водите на Индийския океан преди повече от 20 000 години. Малцината оцелели лемурийци се пръснали по Земята и с това положили основите на днешната  човешка цивилизация. Според теориите лемурийците, които били изключително духовни същества, с времето започнали все повече да се вплътняват и така станали прародители на съвременния човек. С течение на еволюцията те постепенно се сдобили и с физическо тяло. Лемурийците първоначално били безполови същества и се размножавали чрез клониране. С течение на времето обаче се сдобили с човешки органи и се разделили на мъже и жени.

Според част от хипотезите лемурийците и атлантите са живели паралелно – по едно и също време, но на различни места. Други теории пък твърдят, че лемурийците са наследници на атлантите и са сформирали своето общество от спасилите се от потопа атланти. Каквато и да е истината, един факт остава безспорен според писанията – за разлика от атлантите, при лемурийците нямалко материални блага и разцвет на материалното. Те били изцяло обърнати към духовното и божественото. Тук се намесва и третият род теории, според които първо бил духът, после материята – тоест твърдящите, че лемурийците са живели преди атлантите.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Защо някои хора вярват, че шумерите са били посетени от извънземни?

Легендата за шестте раси

 

Американският учен Елис Силвър твърди, че човечеството е „посадено“ на Земята преди 200 хиляди години от различни напреднали извънземни раси. Тази теория е все по-често спрягана в окултните среди, а теорията на Дарвин за произхода на човека е отдавна отхвърлена от тях. През 1870 г. биологът Ернст Хекел също изказва мнение, че Лемурия вероятно е била прародината на човечеството. Такова е мнението и на небезизвестната окултистка и медиум Елена Блаватска, която през 1888 г. публикува своята „Тайна доктрина“, в която говори за Лемурия и лемурийците като начало на човешкия род.

Както споменахме, лемурийците притежавали ясновидски умения и според вярванията на езотериците, те предвидили потъването на собствената си земя. Това им помогнало да се подготвят за потопа и да укрият ценни артефакти за съществуването и културата си. Според някои най-ценни сред спасените артефакти са древни ръкописи от времето на лемурийците, останали тайна за обикновените хора и до днес.

Катаклизмът, който жителите на Лемурия ясно предвидили, се случил малко по-рано от очакваното, продължава легендата. Затова по-голямата част от местното население загинало, потопено под водите на Индийския океан. Спасили се едва няколко хиляди лемурийци. Континентът Му потънал изведнъж – за една нощ – по същия грандиозен и мистериозен начин, както това се случило с Атлантида.

Един от най-популярните предсказатели на всички времена – Едгар Кейси, също говори в своите прозрения за лемурийците. Според него те, за разлика от атлантите, които твърди, че обитавали земята, за да изкупуват своята карма, нямали такава натовареност. Те трябвало да извисят духа, след което да се научат да боравят и управляват физическото тяло.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Доказателство, че континентът Лемурия наистина е съществувал

Анунаки – кои са тези древни същества и какво казват древните текстове за тях

 

Лемурия – изчезналият континент на висша извънземна цивилизация - видео

Интересен факт е, че според легендата, лемурийците не умирали буквално, тъй като не притежавали физическо тяло, а в края на пътя си просто се разпадали в пространството, след което отново се прераждали в друго все по-вплътнено тяло. Когато се сдобили с физическо тяло, както споменахме и по-горе, това се променило. Лемурийците започнали да умират така, както това се случва и при съвременния човек.

Лемурия – Изчезналият Континент на Висша Извънземна Цивилизация

Интересен факт е, че през 2013 г. геолози откриват фрагменти от гранит, потънал в океана на юг от Индия, та чак до Мадагаскар, тоест точно там, където според окултните вярвания някога потънала Лемурия. Появява се и още едно доказателство – на тихоокеанските острови, където се вярва, че живели лемурийците, са открити внушителни мегалитни структури (т. нар. моаи на Великденския остров), за които изследователи допускат, че са построени именно от лемурийците.

 За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК: Изумително

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Изчезналият континент Лемурия – загадката на загадките  

Дали всичко, което са ни казвали за произхода на човека и историята, е лъжа?

Кой помогна за създаването на човека?

Древен текст описва създаването на човека от извънземни?

Дарвин взел теорията за еволюцията от шотландски градинар

Кроманьонците – потомци на извънземни  

 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Нова интригуваща теория за историята на Великденския остров Рапа Нуи

Забранена история: Имало е четвърта, ЧЕРНА ПИРАМИДА в Гиза

 

Кой е построил подводните пирамиди?

Как „боговете” създали човечеството според Попол Вух, свещената книга на маите

 

Загадката с двете кристални пирамиди на дъното на Бермудския триъгълник

 

Племето Догони и техните извънземни прародители

снимки: pixabay.com/ източник: spisanie8.bg / Екатерина Ангелова

Може да харесате още