Home Любопитно Няколко неща, които трябва да знаете за Малдивите преди да отидете там

Няколко неща, които трябва да знаете за Малдивите преди да отидете там

от izumitelno
1 коментар 21 преглеждания

Ваканция на Малдивите е мечта за толкова много хора. Като всяка по-далечна държава, тя може да ви изненада с неща, за които не подозирате.

От туристическият сайт The Traveling Tortuga изтъкват 4 важни факта за Малдивите, които е добре да знаете преди да заминете:

На Малдивите почти няма престъпления

Това е едно от малкото места в света, като няма почти никаква престъпност. Това е така, защото Малдивите са архипелаг от острови, които се използват само за туризъм.

Островите са тихи и спокойни. Имайте предвид, обаче, че осветление има предимно в зоната на курортите, а извън тях вечер е тъмно и пусто.

50% от населението взема наркотици

Над 50% от пълнолетните граждани на Малдивите са зависими от някаква форма на наркотик.

В страната има голяма безработица сред младите хора, а работата в туризма е горе-долу единственото им препитание.

Наркотиците са много достъпни.

Водата от чешмата рядко става за пиене

Преди да направите резервация попитайте изрично дали водата става за пиене.

Опасност номер 1 за туристите е слънчевият удар

На Малдивите слънцето е много по-силно, отколкото в Европа. Много туристи идват в сезон, когато в собствената им страна е студено и разликата може да бъде по-опасна, отколкото си мислите.

loading...

Може да харесате още

1 коментар

visam 12.08.2019 - 15:46

Аз съм малдиец, който сега живее в България и работя в индустрията за туризъм в Малдия през последните 10 години. Населението ни е около 400 000, а по-голямата част от хората работят в туризма или в сектора на държавната служба. Коефициентът на безработни в Малдивите през 2018 г. е 6,08%. И това е много ниско в сравнение с много други развиващи се страни. Що се отнася до питейната вода, ние използваме главно бутилирана вода, но в столицата Мале, имаме обезсолена вода от чешмата, която е напълно безопасна и питейна. На някои други острови местните жители все още използват дъждовна вода и подземна вода, но във всички туристически курорти и хотели те имат безопасна обезсолена чешмяна вода или бутилирана минерална вода като опция за туристите. Просто исках да ги подчертая. винаги е прекрасно да четем за нашата красива нация.
Гугъл превеждам и писах тук, така че съжалявам за грешките в него. 🙂

Оставете коментар