Home Загадки Разкрита ли е тайната на библейските Содом и Гомор?

Разкрита ли е тайната на библейските Содом и Гомор?

от izumitelno
0 коментар 6,7K преглеждания

Най-известната библейска катастрофа е тази на Содом и Гомор. Няма човек, който да не е чувал или чел за бедствието, изсипало се над двата града като божествено наказание за безпътния живот на жителите на тази плодородна равнинна област.

Светото писание говори за огън и сяра, които се изсипали над храмовете, дворците, разкошните домове и веселите хора, които се забавлявали.

Това бедствие е легендарно и се разглежда сериозно. Според легендите двата града се намирали в района на Мъртво море и били напълно унищожени заради греховния живот на хората.

Възможно ли е тази потресаваща история да има реални корени и да е отглас от истински събития?

Като съвременен Индиана Джоунс изследователят Албърт Лин поема пътя към Светите земи с мисията да разкрие истината зад древната загадка, но по космически следи.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Най-ценната и уникална находка в целия свят е открита в България

Легендите и енергийната магия на Кръстова гора

Лин смята, че много други древни загадки са резултат от природни бедствия и иска да отговори на въпроса доколко има божествена намеса в смъртта на тези цветущи градове.

За целта изследователят използва космически сателитни технологии, с които да види под повърхността на Земята, скрити и заровени преди хиляди години. Той посещава места на древни катастрофални събития, погребали завинаги цели градове.

На мястото, където по библейско описание са били Содом и Гомор, екипът открива следи от паднал метеорит. Космическият обект се е сблъскал със Земята преди 4 хиляди години и това е изпепелило двата града, погребвайки ги завинаги под земята.

Археолозите са направили разкопки в пет големи населени места в древността на територията на днешна Йордания. Изследванията им са дали интересни резултати. Несъмнено по тези места са живели хора, оставили следи, докъм края на Бронзовата епоха. Те са населявали тези места в продължение на поне 2500 години.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Според най-старата библия Христос не е бил разпънат на кръста

Ето как е изглеждал в действителност Исус

 

След това селищата са били изоставени в продължение на дълъг период, около 600-700 години. Знае се, че в древността хората са изоставяли поселищата си за продължителен период, когато там се е случвало някакво голямо бедствие, което ги е прогонвало, посявайки страх за дълго време.

 

Най-често това са природни или космически катаклизми, за които трудно намират обяснение и най-често то е за божествена намеса.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Шокиращи разкрития за Божи гроб! Легендите са истина

Кои са архангелите и каква е тяхната мисия?

Учените вече са категорични: Градът на Птиците до Пазарджик е най-древният в Европа

Дунавската цивилизация – най-старата на Земята?

WWF: Българските гори ще изчезнат

История и митове за Родопите

Историята и легендата за българското знаме

 

Легендите и енергийната магия на Кръстова гора

Българската Атлантида – изчезналия остров Кианида

Признато: Най-древната цивилизация идва от България

Мистериите на океана – потъналите древни градове

Библията и извънземните технологии

снимки: pixabay.com / източник: sanovnik.bg

Може да харесате още