Home Любопитно Странните закони на Канада, които изумяват европейците

Странните закони на Канада, които изумяват европейците

от izumitelno
1 коментар 2,K преглеждания

Въпреки че културата на Канада е тясно преплетена с европейската, различията между двете са много. Канада е една страхотна страна, макар и да не е сред най-популярните и честно срещани дестинации сред туристите. В тази страна определено можем да се насладим на удивителна дива природа, запазена дори и в градски условия, както и много приятен климат.

И както много пъти сме споменавали, когато тръгваме на път не е никак лоша идея да се запознаем със законите на страната, в която отиваме, защото това е начин да се подсигурим срещу нежелани проблеми. В Канада обаче законите са доста странни и затова не е учудващ фактът, че повечето европейци се изумяват от тях.

Например, колкото и странно да звучи, в Канада е незаконно нивото на водата във ваната ни да бъде повече от девет сантиметра.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Произход на българите – теории и хипотези

Какво е това леене на куршум? Как работи и защо помага?

Всички напитки, съдържащи кофеин, трябва да бъдат тъмни. Ако обичате кафето с мляко, тогава този закон е малко вероятно да ви хареса. Не, можете да си поръчате лате във всяко кафене, но то ще бъде значително по-различно от това, което сте пили у дома.

Ако се нараните и трябва да превържете спешно раната или сложите лепенка, ще трябва да потърсите усамотено място, тъй като на обществени места е забранено да го правите. Неспазването на този закон е наказуемо с глоба до 100 долара (в зависимост от региона).

На канадците е забранено да променят облика на къщата без съгласието на правоприлагащите органи. Ако къщата се намира в Алберта и е от дърво, тогава боядисването на външното покритие е строго забранено. Познаването на този закон не е от значение за туристите, но ще бъде полезно за тези, които планират да се преместят завинаги в Канада.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Загадката с двете кристални пирамиди на дъното на Бермудския триъгълник

Владетелите на древен Египет – извънземни?

Автор: Александра Божидарова

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Тайните на подземните градове в България

Хората пристигнали на Земята преди стотици хиляди години

5 мистериозни древни изображения, свързани с извънземни цивилизации

Източник: Skafeto

Може да харесате още

1 коментар

Elena 11.03.2020 - 07:52

Аз живея в Канада от 18години, това са пълни глупости.

Оставете коментар