Home Загадки Тайните на подземните градове в България

Тайните на подземните градове в България

от izumitelno
0 коментар 25,9K преглеждания

Подземните градове и мистериозните тунели са една от най-добре пазените тайни на България. Знае се, че цели подземни градове има край Ловеч, Плевен, Етрополе, Самоков и Лесидрен, предаде ТВ7.

Никой не може да каже какво се крие зад „Обект 17“, както е известна базата край Лесидрен. След месеци питане и разпитване по институции за „Обект 17“, срещнахме присмех, снизходителни подмятания и приятелски съвети да се прегледаме. Когато обаче стигнахме до мястото и опитахме да разберем какво се намира зад една бариера, получихме предупреждение да напуснем периметъра.

Градските легенди разказват, че зад оградата има пещера, в която са излети тонове бетон. Изградена е верига от тунели, които имат стратегически център – нещо като мини „Пентагон“ (военното министерство на САЩ – бел. ред.), който се намира на около 30 км от „Обект 17“.

 

Именно край Лесидрен преди 10 години беше арестуван и бившият министър на външните работи Соломон Паси. „През март ще отбележим 10 години от членството на България в НАТО и е време някои от тайните на Варшавския договор да станат обществено достояние“, призова в „Добро утро, България“ Паси. Той разкри и как се е случило всичко. „Преди 10 години се разхождахме със семейството ми и с мои приятели край Лесидрен. Попаднахме край една ограда, влязохме и бяхме арестувани“, каза бившият дипломат №1.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Най-стария надпис на кирилица в света се намира в скален манастир край село Крепча

Търсят произхода на човечеството в България

Загадката с двете кристални пирамиди на дъното на Бермудския триъгълник

 

„Моят най-голям син, който тогава беше на 10 години, ме попита „тате, сега ще ни разстрелят ли“. Не само, че не ни разстреляха, но ни дадоха камион и ни казаха да се махаме“, продължи Соломон Паси. След това той е разпитал в МВР какво се крие в тунели. Отговорът бил – документи. „Не мога да спекулирам какво има там. Често ми се е случвало да ме прибират в погранични бази“, добави Паси.

Според него ако пред широката публика бъдат изнесени тайни на Варшавския договор, които днес изглеждат безсмислени, те ще бъдат много интересни. „Всяка държава има свои тайни, трябва да има свои тайни и да ги охранява. Охраната на тайните е нещо наистина важно“, коментира Соломон Паси. По думите у е добре да се поучим от опита на САЩ, където много ясно се знае кое може да е тайна и кое не.

„Не знам какво точно представлява тайното място край Лесидрен, но съм запознат като цяло с изградените подземни съоръжения“, каза в студиото военният репортер Пламен Григоров. Той не знае дали е имало ракети с ядрени бойни глави в тези тунели. Той даде пояснения и за книгата „Подземна академия на КГБ“, която е написал преди 20 години. В нея се разказва и за експерименти с психотронни оръжия върху затворници.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Владетелите на древен Египет – извънземни?

Милан Миланов: Тайните подземия на България крият невероятни съкровища!

Подземни цивилизации

Подземната цивилизация, пазена в тайна от човечеството – Легендата за Агарта

Изумителни древни инженерни постижения, изглеждащи невъзможни

Американски инженер: Заявявам, че Земята е куха и обитаема отвътре

Подземният град Деринкую – тайната на Кападокия

По следите на тайните подземни градове в България

 

инфо: novinar.bg

Може да харесате още