Home Любопитно Хората пристигнали на Земята преди стотици хиляди години

Хората пристигнали на Земята преди стотици хиляди години

от izumitelno
0 коментар 1k преглеждания

Има силни контрасти между човешката физиология и тази на другите животни на Земята

Ами ако хората са извънземните, които търсим през цялото това време? Според учените хората най-вероятно са били кръстосани с друг вид, вероятно от звездната система Алфа Кентавър, която е една от най-близките слънчеви системи до Земята, в далечното минало, което е довело до съвременните хора.

pixabay

В Тел ал-Ухаймир в днешен Ирак, където някога е бил древният шумерски град Киш, археолозите откриха един от най-старите древни документи на планетата, плочката Киш, за която се смята, че датира от 3500 г. пр. н. е.
Списъкът на шумерските царе казва, че Киш е първият град, който има царе след потопа, започвайки с Джушур.

Наследникът на Джушур (Джуш_Ур) се нарича Куласина-бел, но всъщност това изречение на акадски означава: „Всички те бяха господари“.
По този начин някои учени предполагат, че това може да означава отсъствие на централна власт в Киш за известно време.

Смята се, че този древен документ предшества шумерските клинописи и египетските йероглифи с почти сто години.

Развитието на способността за изразяване на мисли чрез писане е един от първите начини, по които човекът се различава от животинския свят.

В продължение на пет хиляди години човекът генерира електричество, раздели атома, създаде компютри и много други. Постигнахме това, което другите видове все още не са постигнали.

Никой друг вид на земята не може да се похвали с толкова уникални постижения за толкова кратък период от време. Интересното е, че в сравнение с други видове на Земята, нашата „еволюция“ е сравнително кратка.

От появата на първия хоминид на Земята е минало много малко време, най-вероятно няколко милиона години. Това е един от най-големите научни въпроси на всички времена: Защо само нашият вид е постигнал това ниво на технологичен интелект?

Търговски обучения - myjobistosell.com

Бързи и ипотечни кредити - creditpernik.com

Очевидно няма нищо по-напреднало на планетата Земя от хората.

Въпреки че на Земята има различни „интелигентни“ видове, никой от тях не използва технологии като нас.

Представете си за секунда, ако по някаква причина човечеството трябваше да се върне в джунглата и да оцелее там. Много експерти са съгласни, че повечето от тях не биха оцелели за много дълъг период от време.

Много учени са съгласни, че хората, извън техния интелект, не са много способни да заемат широк спектър от местообитания. С други думи, ние сме много ограничени, когато става въпрос за нашата планета.

В допълнение към невероятната ни интелигентност, биолозите са забелязали и контрастите между човешката физиология и тази на другите животни на Земята. Много учени са съгласни, че в сравнение с други животински видове на Земята, хората са доста странни. Например конче при раждането е в състояние да ходи и функционира почти самостоятелно, но човешкото дете не може да направи това, което ни прави напълно безпомощни. С други думи, ние сме родени, преди да сме готови за живот.

 

източник: blitz.bg

loading...

Може да харесате още