Home Вдъхновяващо Умиращото от глад дете, изоставено от родителите си, вече посещава училище

Умиращото от глад дете, изоставено от родителите си, вече посещава училище

от Вивиан
0 коментар 37 преглеждания

В края на януари 2016 година жена от Дания, която работи като социален работник, посещава Нигерия, където открива умиращо от глад дете. Моментът е уловен в снимка, на която тя му дава чиста питейна вода. Една година по-късно момчето ходи на училище, а днешните му снимки показват през каква трансформация е преминало.

Аня Рингрен Ловен, която работи за датска организация, намира момчето, наречено Хоуп (от английски hope – надежда). Аня и колегите й спасяват деца, които са нарочени за „вещици“ и които често са малтретирани от собствените си родители. Някои религиозни водачи в Нигерия обвиняват невръстни деца във вещерство, а семействата им в извършване на екзорсизъм – масова дейност, с която организацията на Аня се бори, за да спаси жертвите от това, а именно децата.

Благодарение на Аня и колегите й Хоуп получава медицински грижи и бавно започва да подобрява състоянието си. „Тези неща правят живота прекрасен, затова ще оставя снимките да говорят сами за себе си. Всички деца имат права и тези права трябва да бъдат защитавани“ – допълва Аня.

Сега Хоуп живее в дом за деца, управляван от Аня, в който са настанени други обвинени във вещерство от собствените си родители деца. Всички се държат топло с него, дават му любовта и грижите, от които всяко дете има нужда.

Ето така изглеждаше Хоуп, когато Аня попада на него през 2016 година. Тогава той е обикалял улиците сам в продължение на 8 месеца

Това е снимката на Хоуп в първия му ден на училище

Търговски обучения - myjobistosell.com

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар