Home Изкуство Водната книжарница на Венеция (галерия)

Водната книжарница на Венеция (галерия)

от izumitelno
0 коментар 36 преглеждания

„Либерия Аква Алта“ е една от най-оригиналните и нетипични книжарници в света. Тя е задължителна спирка за туристите, но е често посещава и от местното население. Книжарницата се намира в близост до площад Сан Марко във Венеция, Италия.

Книжарницата отваря врати преди около десет години и е основана от полиглота Луиджи Фриц. Така малко по малко през годините, мястото се утвърждава като една от най-интересните забележителности на Венеция.

За жалост обаче във Венеция веднъж годишно се случва нещо, което местните наричат „висока вода“, след която нестандартното местенце за четене „Либерия Аква Алта“ е наводнено. Това разбира се не пречи на работата на книжарницата, защото в този период книгите плуват в своите гондоли, лодки и вани.

Първото нещо, което може да привлече вниманието ви е огромната гондола препълнена с книги заедно с нескормната колекция от картички и картини от цял свят. В наводнената книжарница могат да се намерят всякакви четива, но не това я прави специална. В нея се влиза директно от един от основните венециански канали и пред нея има маса с пейка, на която посетителите могат да си починат и да прегледат книги, които ги интересуват

Книжарницата се намира точно дo канала, което значи, че преспокойно можете дa си вземете книга от книжарницата и да седнете близко до отворените задни врати, предоставяйки уникална гледка към водите на канала, които са в непосредствена близост.

Търговски обучения - myjobistosell.com

източник:www.economic.bg

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар