Home Вдъхновяващо 10 истории, които доказват, че именно добротата ще спаси света

10 истории, които доказват, че именно добротата ще спаси света

от izumitelno
0 коментар 18 преглеждания

Доброта и любов – от това се нуждаят всички на нашата планета. Те лекуват най-тежките заболявания, спасяват в най-екстремните условия и най-важното – изпълват живота ни със смисъл и щастие.

Ние от все сърце вярваме, че нито едно добро дело не остава без внимание и всяко от тях дава нов шанс на този свят. Затова сме събрали за вас нова селекция от хора, които се придържат към това кредо.

 

Ветеринарна лекарка приютила 1100 котки в къщата си

67-годишната Лини Латтанцио има наистина огромно сърце. В продължение на 7 години тя събира котки от улиците, лекува ги и ги раздава на нови семейства. Дълго време тя се справя сама, без финансова подкрепа. Но по-късно доброволци се съгласили да й помогнат в това добро дело. Днес в къщата на Лини живеят над 1000 котки, всяка от които е здрава, добре хранена и обичана.

Компанията за почистване на домове предлага безплатни услуги за жени с рак

Основателката на компанията Деби Сардън излязла с тази идея, когато една от клиентките се обадила, за да каже, че тя не може да използва услугите, докато се подлага на лечение против рак. Целта на компанията е да спести на болните жени ненужни притеснения и да им предостави възможност да се концентрират върху здравето и лечението. От 2006 г. насам компанията успява да обслужва повече от 19 хиляди жени, което й струва около 5,5 милиона долара.

Жената помогнала на бездомно куче и му дала нов живот

През април миналата година гъркинята Валя Орфаниду забелязала на улицата тежко болно куче. Веднага разбра, че е длъжна да помогне, но не било толкова просто. Страдайки от всякакви болести, Петра (така нареченото куче) се страхувало от хората и не давало да го доближат. Но жената не се отказала и след известно време кучето се преобразило до неузнаваемост.

Всяка седмица човек поднасял на бездомен кафе и той му благодарил

След закуска в любимото си кафене Джо Уилсън често си разменял няколко думи с бездомник, който стоял наблизо продавайки списания и му давал малко пари. С настъпването на студеното време Джо започнал да черпи Даниел с горещо кафе. Една събота мъжът, както обикновено, влязъл в кафенето за закуска. Той поискал сметката, а сервитьорката отговорила, че вече е платено всичко. Оказало се, че , бездомникът закупил билет от моментната лотария, с който спечелил 20 паунда. Той реши да направи нещо приятно за човека, който винаги го подкрепял.

Зоолози взели у дома си слонче, отделило се от стадото

Бебето слон, което се намирало зад стадото, почти се удавило при преминаване на реката и е можело да бъде изядено от хиени, когато добрите зоолози го спасили и настанили в къщата си. Слончето свикнало у тях и понякога прави бели. Нарекли го Мойо и станал домашен любимец: интересува се от всичко, което го заобикаля, постоянно играе и най-важното – сега расте в любов и сигурност.

Футболист изпълни мечтата на бедно момче от афганистанско село

Снимка на момчето Муртази от афганистанско село, в тениска от найлонова торба моментално обиколила интернет, а след това историята имала продължение. Звездата на националния отбор на Аржентина и ФК Барселона Меси, в чест на която момчето направило тениската, чул за това и подарил на малкия фен истинска тениска с неговия автограф.

Пожарникар спаси хъски куче, паднало през леда в Бостънския залив

Бостънският пожарникар Шон Коул се е осмелил да достигне до 13-годишно хъски, върху изключително крехък лед. В резултат на това кучето с име Силвия, било спасено за радост на собственика му.

Студент помогна на човека да се справи с паническата атака

Веднъж Годфри Коуто от Онтарио (Канада) се качил в автобус, където мъж на име Робърт се приближи до него, взе ръката му и седнал до него. Годфри в началото се изумил, но скоро разбрал, че Робърт има нужда от помощ. Оказало се, че мъжът страда от церебрална парализа и глухота, затова автобусът, пълен с хора, го плаши и той просто се нуждаел от нечия подкрепа, за да се успокои.

Моторист спаси пребито и оставено на пътя куче

На път за баща си Брандън видял шофьор на камион да бие малък бял териер. Мъжът веднага се обърнал и се приближил до кучето, оставено да лежи близо до пътя. Той вдигнал нещастното животно, внимателно го уви в якето си и продължил. Брандън нарекъл териера мистър Дейвидсън и станали неразделни.

Жена приема в дома си болни деца, изоставени от родителите

Американката Кори Салчерт преживяла сериозна болест и лошото състояние вече не й позволявало да работи като медицинска сестра. Но милостивата жена се е появила идея да помага на неизлечимо болни деца, изоставени от родителите си. Оттогава тя и съпругът й Марк са посветили живота си на грижите за обречените деца.

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар