Home Свят 10 от най-уникалните острови в Малайзия

10 от най-уникалните острови в Малайзия

от izumitelno
0 коментар 113 преглеждания

Малайзия е известна с многобройните си екзотични острови, които включват великолепни плажове, тропически гори и разнообразни култури. Голяма част от тези острови са популярни дестинации за гмуркане заради своите кристалночисти води и цветни коралови рифове.

Островите на Малайзия предлагат още много неща, в което ще се уверите сами от класацията, която сме ви приготвили. Надяваме се да получите вдъхновение за едно истинско приключение това лято! :)

10. ОСТРОВ ПАНГКОР (PULAU PANGKOR)

Pulau Pangkor”, което означава „красив остров”, ще ви осигури живописно бягство от забързания свят. Повечето туристи посещават мястото заради спокойната атмосфера и прекрасните плажове.

Pulau Pangkor

 

9. ОСТРОВ КАПАС (PULAU KAPAS)

Pulau Kapas” означава „памучен остров”. Местните жители го кръщават така, заради меките му бели плажове. Красивите спокойни води и изпълненият с разнообразие морски живот са причина гмуркачи и водолази да посещават острова.

pulau_kapas

8. ПЕНАНГ (PENANG)

Пенанг е голям цветен остров с разнообразна култура, наследство и световноизвестна кухня. Задължително си направете разходка с рикша или пеша около историческия Джорджтаун, за да видите колониалните сгради, величествените имения, прекрасните храмове и впечатляващи хотели.

Penang

7. ОСТРОВ ТЕНГОЛ (PULAU TENGGOL)

Остров Тенгол създава за посетителите усещане, че са на техен собствен тропически остров. Обикновено е необитаем, но вече на него има няколко хотела. Блестящите бели плажове са обградени от изумрудени тропически гори. Мястото е ценно както за рибари, така и за водолази.

pulau_tenggol

6. СИПАДАН (SIPADAN)

Сипадан е легенда сред експертните водолази. Мястото е пълно с екзотични видове: дъга от рифови риби, морски костенурки и акули чук. Напоследък Сипадан е защитена територия и всички курорти на острова са затворени. Гмуркането все още е позволено, но водолазите са превозвани до мястото и извън него.

sipadan

5. ОСТРОВ МАБУЛ (PULAU MABUL)

Мабул е малък остров, включващ изискани плажове с кокосови дървета, мек бял пясък и тюркоазени води. Мястото е една от най-добрите дестинации за кално гмуркане в света.

pulau_mabul

4. РЕДАНГ (REDANG)

Реданг е един от най-големите острови извън източното крайбрежие на Малайзия. Плажовете му се красят от бял прахообразен пясък и кристалночисти сини води. Заобикалящите острова коралови рифове са дом на различни морски видове, което го прави популярна дестинация за гмуркане.

Redang

3.  ОСТРОВ ТИОМАН (PULAU TIOMAN)

Смятан от мнозина за един от най-красивите острови на света, остров Тиоман все още пази голяма част от своята естествена красота и дива природа. Посетителите могат да се разхождат в джунглата, да плуват под водопадите, да посетят ферма за костенурки и да изпитат местната култура.

pulau_tioman

2. ОСТРОВИТЕ ПЕРХЕНТИАН (PERHENTIAN ISLANDS)

Разположени недалеч от границата с Тайланд, двата острова – Perhentian Besar (“Големият Перхентиан”) и Perhentian Kecil (“Малкият Перхентиан”) са дом на някои от най-красивите плажове на Малайзия, и предлагат голям избор от места за нощуване за хора с ограничен бюджет. Посетителите могат да разгледат тропическата джунгла, която покрива голяма част от островите.

perhentian_islands

1. ЛАНГКАВИ (LANGKAWI)

Най-известната туристическа дестинация на Малайзия – Лангкави е архипелаг от 99 малайзийски острова в Андаманско море. До момента най-големият от тях е Pulau Langkawi (остров Лангкави) с население от около 65 000 души. С голямото си разнообразие от плажове, планини и тропически гори, островът предлага на туристите много приключения.

Langkawi

източник: pateshestvenik.com

Може да харесате още

Оставете коментар