Home Вдъхновяващо 10 страхотни филма, които може би сте пропуснали

10 страхотни филма, които може би сте пропуснали

от Динго
0 коментар 318 преглеждания

Сред новоизлезлите блокбъстъри има доста, които могат да надхвърлят очакванията ни. Ето защо ние създадохме списък с филми, които се оказаха не само успешни от търговска гледна точка, но и успяха да създадат емоционална връзка с аудиторията.

„Кафе Съсайъти“

10 страхотни филма, които може би сте пропуснали

Легендарният Уди Алън непрекъснато пуска един филм годишно. Този път това е история от 30-те години на миналия век. Един млад мъж (Джеси Айзенберг) се опитва да завладее Холивуд. Той се влюбва и попада в епицентъра на хайлайфа. Човек лесно може да разпознае стила на Уди: светъл хумор, изтънчена картина, малко чувство и лирични музикални композиции.

 „Добри момчета“

10 страхотни филма, които може би сте пропуснали

70-те. Лицензираният Холанд Марч и много по-малко лицензираното „частно око“ Джаксън Хейли трябва да обединят усилията си за разрешаване на случая на изчезнало момиче. Обаче те неочаквано биват въвлечени в нещо, което прилича на престъплението на века. Филмът има някои наистина страхотни черти: мистериозната атмосфера, блестящото дуо на КроуГослинг, прекрасно чувство за хумор и интригуващ сюжет. Няма съмнение, че тази престъпна комедия е един от най-добрите филми за 2016 г. и определено си заслужава да се види.

„Мъртвецът, моят приятел“

10 страхотни филма, които може би сте пропуснали

Главният герой, Ханк, се озовава на изоставен остров. Той губи надежда да се измъкне, когато изведнъж късметът му се усмихва и той намира трупа на млад мъж на име Мани. Мани помага на Ханк да оцелее и да си върне живота обратно. Може да се каже, че събитията от филма са доста шантави. Може би. Но сюжетът е умен, със силна философска идея. Струва си да видите резултата и ролята на Даниел Радклиф, който умело играе трупа.

„Надпревара“

10 страхотни филма, които може би сте пропуснали

Базиран на истински събития, това е историята на легендарния афро-американски спортист Джеси Оуенс, чиято невероятна упоритост го довежда до световната сцена на олимпиадата през 1936 г. в Нацистки Берлин. Въпреки трудностите, той успява да докаже на целия свят, че спортът е по-могъщ от всеки предразсъдък. С героичния си пример той оспорва най-ужасния режим на миналия век. Спортна драма, която няма да остави никого безразличен.

„Човек на име Уве“

10 страхотни филма, които може би сте пропуснали

Този филм е базиран на най-продаваната книга и е гледан от почти 20% от населението на страната. Уве е възрастен смотаняк, мърморко, просто родител, който стриктно следва всяко едно правило и принуждава всички наоколо да последват примера му. Всъщност, той страда по загубата на съпругата си и иска да се събере с нея отново на небето . Но как може да се самоубие, ако близо до себе си има шумно интернационално семейство?

„Синг Стрийт“

10 страхотни филма, които може би сте пропуснали

И ето друг носталгичен филм. Този път събитията от историята се развиват през 80-те години. Семейните въпроси на Конър са доста напрегнати и родителите му решават да го прехвърлят в държавно училище. За да впечатли тайнственото момиче, което му харесва, Конър решава да основе рок група. Филм за първата любов, израстването, страстта към свободата и, разбира се, за музиката.

„Разрушение“

10 страхотни филма, които може би сте пропуснали

Дейвис преживява ужасна трагедия: съпругата му загива при автомобилна катастрофа. Странното е, че той не може да усеща нищо друго, освен огромно желание да разруши всичко, включително и собствената си къща. Това е многопластова история, която съчетава различни жанрове. Режисьорът и актьорът са свършили чудесна работа, предавайки това сложно емоционално послание.

„Капитан Фантастичен“

10 страхотни филма, които може би сте пропуснали

Бен е бащата в много необичайно семейство. Те живеят далеч от цивилизацията и той е посветен във възпитаването на своите 6 деца със строго физическо и интелектуално образование, включително такива дисциплини като математика, литература и философия. Семейна трагедия ги принуждава да се предвижат през цялата страна и бащата се измъчва с въпроса: какво ще се случи с тези деца, които никога не са се срещали с цивилизацията преди? Това е една мъдра и философска драма за семейните ценности и възпитанието на децата. И и именно тези деца вероятно ще го разпознаят като много любопитен филм.

„Екипаж“

10 страхотни филма, които може би сте пропуснали

Това е руски филм за младия и талантлив пилот Алексей Гушчин (изпълняван от Данила Козловски), буквално обсебен от небето и летенето. Но животът му поднася изпитание, когато трябва да рискува собствения си живот, за да спаси стотици други. Филмът ви държи в напрежение от самото начало до края и ви кара да симпатизирате на героите. Отлично изпълнение.

„Зоотопия“

10 страхотни филма, които може би сте пропуснали

Този анимационен филм е толкова добър, че просто не можем да го пропуснем. Зоотопия е град с всички видове животни. Новият полицай Джуди, заек, и Ник, лисица, се опитват да решат случай, който заплашва целия град. С този филм можете да се смеете,да плачете и да се притеснявате заедно с героите. Историята дава някои уроци по живота и ще бъде обикната както от деца, така и от възрастни.

Може да харесате още

Оставете коментар