Home Забавно Чудовищното неравенство между хората – лукс и бедност

Чудовищното неравенство между хората – лукс и бедност

от izumitelno
0 коментар 17 преглеждания

Когато през 2011 година Джони Милър спечелил стипендия и записал магистратура в ЮАР му хрумнала откачена идея. Не е ли време хората да видят какво чудовищно неравенство има между тях?

Идеята му се състояла в това да се покаже съществената разлика между бедните и богати квартали в мексикански, индийски и южноафрикански градове.

Така Джони Милър живо започнал да се интересува от градската архитектура, пространствено планиране и в частност от тяхната реализация по време на апартейда. След като се запознал с нужното за проекта му, започнал да снима различните градове с дрон.

Мнението на Милър по въпроса е следното: „Драстичните различия в начина на живот на хората понякога са трудно видими от земята. Драматизмът на снимките от въздуха е и във възможността да видим нещата от нова перспектива – такива, каквито са. Гледайки надолу от височина няколкостотин метра, пред очите ни се появяват невероятни сцени на неравенство“.

Например разделението в Южна Африка се дължи на наложената със закон расова сегрегация или иначе казано политиката на апартейда. 22 години след премахването на закона ситуацията почти не се е променила – „много от бариерите остават, а неравенството продължава да съществува“.

Проектът на Джони Милър стартира през 2016 година и се казва „Unequal Scenes“.

Ето и няколко снимки от проекта на Джони Милър:

Мумбай (до 1995 г. известен като Бомбай)

 

Vukezenzele, Кейптаун

 

Санта Фе, Мексико Сити

 

Кейси Парк, Йоханесбург

 

Мумбай

 

Голф игрище, Дърбан, Южна Африка

 

 

Истапалука, Мексико

 

Томбиса, Йоханесбург, Южна Африка

 

Езерото Мишел, Масифумеле, Кейптаун

 

Питърмарицбург, Южна Африка

 

Йоханесбург, Южна Африка

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар