Home Загадки Гунунг Паданг – кой е построил най-старата структура на Земята

Гунунг Паданг – кой е построил най-старата структура на Земята

от izumitelno
0 коментар 100 преглеждания

Гигантската пирамида е на повече от 23 000 години

Регионът на Западна Ява в Индонезия е дом на впечатляващия мегалитен обект Гунунг Паданг и може би е най-старият в света. Местните жители го смятат за свещено място и го наричат ​​„Планината на светлината“ или „Планината на Просветлението“. Според легендата, тя е построена от цар Силаванга за една нощ. Хълмът, открит от холандски колонисти през 1914 г., озадачил целия свят.

 

Снимки: pochivkablitz.bg

Гунунг Паданг се състои от пет тераси и масивни странни колони от вулканична скала. Комплексът е построен с оглед на астрологичните фактори. Това подтикнало изследователите да смятат планината за място за поклонение. Предварителните изследвания показват, че целият хълм някога е бил голяма пирамида.


През 2011 г. са извършени геоложки проучвания на мистериозния мегалитен комплекс. Възрастта на горната част от 6500 години е определена с помощта на въглеродни радиометрични датировки. 3-4 метра под повърхността – 12 500 години. Със задълбочаването, възрастта на структурата се увеличава до 25 хиляди години. Артефактите, открити на повърхността, са приблизително на 4800 години. Изграждането на съоръжението обхваща четири епохи.

Тези данни показват, че Гунунг Паданг е много по-стар от всяка известна на човека структура в света. Според геолога Дани Натавиджая Гунунг Паданг не е естествен хълм, а създадена от човека пирамида.

Площта на обекта е около 25 хектара, за разлика от храма Боробудур, който заема само 1,5 хектара.

Търговски обучения - myjobistosell.com

Изследванията показват, че древните работници са използвали сложни строителни умения. Смята се, че пирамидата е напреднал строеж на отдавна изгубена цивилизация. Примитивните хора, които уж са живели по това време, не са могли да създадат този мегалитен обект, сложен по своя дизайн. Гунунг Паданг е построен в ориентация към Слънцето и звездите и без астрономически и топографски познания е невъзможно да се изгради.

Ако датирането е правилно, пирамидата е построена по времето, когато морското равнище е било 130 метра по-ниско, отколкото е днес. Това означава, че по онова време Яванското море е било плодородна равнина.

В данните от геоложкия анализ има много повече въпроси, отколкото отговори. Кой е живял в тази област преди 23 000 години? Кой е построил този древен комплекс и защо? И най-важното, какво се е случило с тази напреднала цивилизация? Учените трябва да открият тези отговори. Остава само да изчакаме възможността да ги чуем.

 

източник: pochivkablitz.bg

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар