Художник създава настроение с изумителните си каменни произведения на плажа

Художникът Джон Форман е превърнал морския бряг в платно, а материалите са камъни, хвърлени на брега от прибоя. От тях той създава невероятни композиции, подобни на декорациите на японските каменни градини. Те успокояват, облекчават безпокойството и тревожността и отварят пространство за философски размисъл.

Джон Форман открива за себе си ленд-арта, докато все още е в колежа и веднага се влюбва в тази форма на изкуство. Той чувства, че има много за изследване в света на природата, особено където е живял – в Пемброкшир, Уелс.

Този регион има обширна брегова ивица, така че Форман има къде да се разхожда и цялата му работа се върти главно около камъните, които намира по плажовете. Използвайки всичко, от малки камъчета до големи камъни, художникът изненадва хората на плажа с омайни инсталации, които наистина изглеждат невероятно.

„Създавам с помощта на много естествени материали, но камъкът се оказа материала, който мога да манипулирам най-добре. Независимо дали е цвят, ъгъл, форма, размер, местоположение, разстояние”, каза Форман. – По правило или започвам с груба представа какво искам да правя, или изобщо не знам! След това събирам това, което мога да нося, след което започвам, като поставям камъче след камъче, постепенно се потапям в процеса и се изключвам от стреса на ежедневието.“

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eighteen + 13 =