Home Любопитно Кирил Кирилов: Пещерата Магура пази тайни и послания за началото на древното познание (видео)

Кирил Кирилов: Пещерата Магура пази тайни и послания за началото на древното познание (видео)

от izumitelno
0 коментар 4,2K преглеждания

Представяме ви видео-лекция на Кирил Кирилов – изследовател на пещера Магура. Във видеото ще станете свидетели на неразкривани досега тайни за Магурата, които са свързани с древното познание на цивилизациите преди нас, връзката с българската азбука, посвещенията и други важни теми от сферата на духовното развитие. Препоръчваме да изгледате цялото видео!

„Кой може да започне един разказ днес, да го прекъсне за 5 -10 хил. години и да го продължи все едно, че никога не е спирал?  Това ми дава основание да считам, че рисунките не са направени в края на някаква цивилизация, а вдъхновени и ръководени от източник, който е извън човека.

Всички знаем най-известната сцена в Магура. Тя е известна по една единствена причина – ползвана за илюстрация в множество публикации, макар в пещерата да има множество други рисунки. Това е така, понеже тази сцена е “храносмилаема”  – едни хора тръгнали на лов и това е много удобно. В Магура обаче има 1301 рисунки, а в тази сцена участват само 10 и това под 1% от изображенията. Древните хора са искали да ни кажат нещо съвсем друго.

Кирил Кирилов: Пещерата Магура пази тайни и послания за началото на древното познание (видео)

Сцената е разделена на две равнища, като за целта е използван дори релефа на пещерата. На горното равнище са божествените занимания, на долното – битовите. На изображенията има и три типа хора. Начинът по който е изобразен човекът показва неговата същност. Изобразените твърде схематично хора говорят, че те са на много ниско ниво на оформяне, а мощната ерекция говори, че те са движени от инстинкта. В пълен противовес на тези, са онези с вдигнатите ръце около главата, което е символ на просветления ум и съзнание, а двойно триъгълното тяло означава божествен произход на човека. Насоченият на долу триъгълник означава стремежът на духа да се принизи и изживее земна опитност и затова насоченият надолу триъгълник е символ на жената, а насоченият нагоре триъгълник е стремежът на духа да се завърне към вечния живот – символ на бащата. Това определено не са рокли, а символи, които имат своето движение. В сцената ясно става въпрос за обучение на примитивния от просветления. Кой е този, който е издирвал непросветените, за да ги обучава?

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Най-старата цивилизация в България

Гроб 43 – пазител на варненското злато и тайните за Черноморската Атлантида

 

Тук всяко нещо е нарисувано нарочно по този начин, тъй като носи послание. Изобразеният с висока шапка мъж, още от дълбоката античност това изображение означава бога Бал. А ние живеем на Балканите, а думата Балкан може да се прочете и като Страна на Бога. В шумерския език думата гур, означава род или потомство. тогава кой е Балгур? Това са потомците на Бог.

Ако от тук са тръгвали хора, които да обучават на други места е трябвало да са останали следи. Има над 2000 Магури по целия свят. Вероятността по случайност да създадеш името Магура е 1 на 93 млн., тоест абсолютно невъзможна е случайността.  Ако видите Магура на единия край на света и на другият, то те определено имат връзка. От тия имена 200 се изписват по един начин. Когато името Магура е дадено за друго освен за населено място, то винаги е дадено или за хълм, или за пещера или за вода, която извира. Това означава, че онзи който е кръщавал тези места с името Магура е знаел много добре на какво съответства, което пък показва, че има един център от който тръгва всичко. Най-масовата концентрация на имената с Магура е на Балканите, там където най-вероятно е произхода. Освен това, от всички места с това име, това тук е единственото, което е пещера на хълм от който извира извор!

Ако е правен този пренос на познание, веднага възниква въпросът какво е носено и какво е давано. Веднага следва да познаете това – нашата азбука. 27 от буквите в нея, ги има като символи тук в Магура. Ако ставаше въпрос за една, две, можеше да е случайност.

Нашата азбука е създадена от магически символи на възраст между 42 и 15 хил. години и ако някой е вземал от някъде, то това е от тука! Оказва се, че руните на тюрките се препокриват с магурските рисунки отново. При Микенската писменост съпоставимостта е на 60%. Следва прабългарските руни, които се припокриват на 80 % с магурските. Келтските руни също са идентични с магурските, които точно по тези земи са имали и свое царство. Следва финикийските знаци, които също имат почти на 100% идентичност с магурските знаци и най-накрая символите от алхимията и астрологията са си почти напълно ги има тук.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Признато: Най-древната цивилизация идва от България

Мистерията на Мадарския конник и разкриването на прародината на българите

Как точно някой тук е складирал това послание, не мога да отговоря, но по всичко личи, че в последствие след като веднъж го е имало, хората са идвали тук да се научат и са създавали на цивилизации.“

Може да направим следния извод:

Прото тракийската цивилизация е имала за свое място и свещен храм – Магура. Като такова, тези символи идват да покажат само едно, че първообразът на азбуката идва от Балканите и то точно тук от Магура. Тези символи са универсални и те могат да се възприемат и мултиплицират. Тук в Магура вие виждате цялостната история на човечеството на едно място подкрепено от впечатляващия брой символи.

 ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Гроб 43 – пазител на варненското злато и тайните за Черноморската Атлантида

Признато: Най-древната цивилизация идва от България

Древната тракийска Библия Бесика

Шокиращи разкрития за Божи гроб! Легендите са истина

Според най-старата библия Христос не е бил разпънат на кръста

Ето как е изглеждал в действителност Исус

 

Знаете ли колко са религиите в България?

инфо: portal12.bg

Може да харесате още

Оставете коментар