Home Свят Многоцветните лагуни на Бразилия!

Многоцветните лагуни на Бразилия!

от izumitelno
0 коментар 91 преглеждания

Многоцветните лагуни на Бразилия!

Национален парк „Lençóis Maranhenses” е едно от природните богатства на Южна Америка и представлява отдалечено крайбрежно място, където белите пясъчни дюни са дом на разноцветни езера.

Lencois-Maranhenses-National-Park-Brasil-1-700x405Lencois-Maranhenses-National-Park-Brasil-4Lencois-Maranhenses-National-Park-Brasil-3Lencois-Maranhenses-National-Park-Brasil-2

„Lençóis Maranhenses” изглежда като пустиня, но в действителност този сюрреалистичен пейзаж е резултат от проливните дъждове, чиято вода се събира около пясъчните дюни и образува езера.

Lencois-Maranhenses-National-Park-Brasil-5Lencois-Maranhenses-National-Park-Brasil-7Lencois-Maranhenses-National-Park-Brasil-8Lencois-Maranhenses-National-Park-Brasil-9

Поразителната красота на тази „бяла пустиня“ с нейните стотици сини, зелени и черни лагуни привлича множество фотографи и пътешественици всяка година, като мястото е най-посещавано между юли и септември. Паркът се намира в североизточната част на Бразилия, между река „Preguiças” и Атлантическия океан.

featuredLencois-Maranhenses-National-Park-Brasil-10Lencois-Maranhenses-National-Park-Brasil-11

източник: touropia.com

Може да харесате още

Оставете коментар