Home Вдъхновяващо Най-красивите птици в света

Най-красивите птици в света

от izumitelno
0 коментар 22 преглеждания

Първият уикенд на октомври се отбелязват Международните дни за наблюдение на птиците. Хиляди хора по света отиват сред природата, за да наблюдават птиците. А ние  ви предлагаме да разгледате десетте най-красиви птици на Земята.

 

Папагали Лори


Цветът на папагалите от този вид е разнообразен, буквално прелива във всички цветове на дъгата. Местообитанието на папагалите Лори е Австралия, Нова Гвинея, Индонезия и Филипините.

 

Американска ветрушка

Този вид птици е често срещан по цялото Западно полукълбо: от Канада до Фолклендските острови. Това е една от най-елегантните и малки хищни птици в света.

 

Тъпоклюна кайра

 

Колонии от тези птици обитават стръмните брегове на Северния Атлантически океан. Хранят се с малки риби и морски безгръбначни.

 

Черен коронован жерав

 

Тази романтична птица живее в Западна и Източна Африка. По време на ухажване птиците изпълняват танц, като подскачат, размахват крила и  клатят глава.

 

Червен кардинал


Тази птица може да се среща в източните щати на САЩ, югоизточна Канада и Мексико. Мъжкият има ярък пурпурен цвят с черна „маска“ на лицето. Женската е сивкаво-кафява, с червеникави пера на крилата, гърдите и кичура.

 

 

Земеродно рибарче

 

Доста често срещан вид птици. Краката са много  къси и не позволяват голямо движение по земята, затова представители на този вид се движат с помощта на крилата. Яркостта на оперението на птиците се постига благодарение на пречупването на светлината върху перата. Въпреки разпространението на вида, тези птици обичат усамотението и много трудно се виждат.

 

Червен папагал ара

 

Кралят на папагалите на места е застрашен от изчезване, защото е използван за храна, а пера са използвани за украса и оперение на стрели. Среща се в тропическите райони на Централна и Южна Америка от южната част на Мексико до Боливия.

 

Мандаринка

 

Птица от семейство патици обича да седи на дървесни клони и крайбрежни скали. Отличава се с бърз и маневрен полет, излита лесно, понякога право нагоре. Мандариновата патица е вписана в Червената книга на Русия. Ловът й е забранен. Представителите на този вид се отглеждат в паркове като декоративни птици.

 

Райска Танагра


Местообитанието й е източна Колумбия, Боливия, Бразилия, Френска Гвиана и Гвиана. Цветовете на птицата са специфични: светло зелена муцуна, сини гърди, лилава брадичка.

 

Паун


Единствената птица в този списък, която е опитомена от хората. Отличителна черта на мъжкия са силно развити горни покриващи пера, които често се бъркат с опашка. Пауните са обожавани на Запад и почитани на Изток. В индийската митология, когато двете въплъщения на бога Вишну – Кришна и Радха – танцуват и се забавляват във вечната радост на любовта, пауните ги гледат.

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар