Home Любопитно Опасни неща, които са били нормални преди

Опасни неща, които са били нормални преди

от Динго
0 коментар 17 преглеждания

Ако си мислите, че в днешно време хората правят ненормални неща, продължете да четете нашата статия. Ще видите, че нашите прадеди са правили дори по-странни и по-опасни неща, които обаче са били законни.

Лечение с кокаин

Преди повече от сто години хората не се смятали тази субстанция за вредна. Всъщност, тя била налична в аптеките и продавана без рецепта с цел лечени на кашлица и зъбобол. Кокаинът дори бил широко рекламиран, както доста други лекарства.

Изпращане на деца по пощата

Може да ви звучи като шега, но в началото на 20-ти век американците имали възможността да изпращат деца по пощата напълно законно. Подобна пратка им струвала около 15 цента, ако дете им тежало не повече от стандартен колет.

Външни бебешки клетки

През 30-те години на 20-ти век подобни телени клетки били доста популярни сред британските семейства. С помощта на тези опасни конструкции, децата можели да подишат свеж въздух, докато майките им са заети с домакинска работа. Я си представете тези клетки в днешно време. А, какво ще кажете?

„Развлекателни екскурзии“ до психиатрични болници

Пациентите в психиатричните болници били третирани по-ужасен начин в миналото. Персоналът рядко хранел болните, въпреки сумите, които получавали от близките им. Това не било достатъчно за собствениците на психиатричните болници, които си създали нов малък бизнес. Желаещите биха могли да платят определена сума пари, за да посетят болните и дори да ги бият с пръчка.

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар