Home Любопитно Петата раса – какво знаем за нея?

Петата раса – какво знаем за нея?

от izumitelno
0 коментар 29,9K преглеждания

Учението за коренните раси е религиозно – духовно разбиране за развитието на човека от началото на неговата поява на Земята, до съвременното му състояние и предпоставките за неговото бъдещо развитие, заложени в настоящето. Това учение обхваща всички аспекти на развитието – тяло, душа и духовност.

В центъра на идеята за сътворението стои човекът. Така, както го схващат религията, философията и историята, той представлява една сграда от три същности – дух, душа и тяло. И тези три основни структурни единици в него непрекъснато се развиват.

Петата раса – какво знаем за нея?

Човекът преминава през различни стъпала в този процес, които накратко се наричат коренни раси. През първата той се оформя като хомо сапиенс, биологичен вид, различен от другите видове.

Във втората, която още се нарича Хиперборианска, човекът няма говор и природата е работила върху ларинкса, за да се изразява по някакъв начин.

Третата е наречена Лемурийска раса, която в религията се свързва с момента на грехопадението.

Четвъртата е Атлантската раса и тя се свързва с еволюцията, защото в този план човекът се развива стремително.

Така между опита и грешката протича развитието на коренните раси. Преминавайки през трета и четвърта раса, като всяка подготвя идването на следващата, човечеството навлиза в петата раса, която все още господства на Земята.

Коя е петата коренна раса и с какво се характеризира?

Според учението за коренните раси петата раса, известна още като Арианска, подобно на предишните, се характеризира с най-значителните си големи култури. За Арианската това са древната индийската, древната персийската, египетско-вавилонската, гръко-римската и западно-европейската, която е водещата в момента.

 

Обединителният момент за всички култури е, че като елементи на петата раса се характеризират като време за развитие на ума. Петата раса ръководи днес съдбините на човечеството и задава посоката на неговото развитие. Тъй като поставя ума на водещо място, техническите достижения достигат познатите ни върхове, а науката е това, което ръководи живота още от гръко-римската епоха насам.

Умът е свързан с материята и затова в култ е издигнат материализмът. Това са постановки, които са известни на всеки съвременен човек, тъй като сме свидетели на историческия момент.

Петата раса ще изпълни задачите си и както всички останали преди това, ще отстъпи място на шестата раса, която се очаква да бъде епоха на духовността. Така от раса към раса, от период към период човекът върви по пътя на своето развитие.

инфо: sanovnik.bg

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар