Home Свят Романтични градове в Европа

Романтични градове в Европа

от izumitelno
0 коментар 142 преглеждания

Европа е ​позната на туристите от цял свят като романтичният континент, с перфектните дестинации за меден месец или почивка с любимия човек. 

Представяме ви класацията на Eupedia за най-романтичните места в Европа. За подредбата на градовете под внимание са взети критерии като благоприятен климат, местна кухня, приятелско отношение на местните към посетителите, както и начинът, по който съответното място предразполага и кара туристите да се чувстват добре. Но най-вече, оценката на тези места е с цел откриването на идеалното място, където да споделите незабравими моменти с човека, когото обичате.

15. Дубровник, Хърватия 
Дубровник е известен като перлата на Адриатическо море. Със своите красиви и добре запазени каменни сгради, непокътнати градски стени, величествено изправени пред тюркоазеното море, Дубровник е сред най-предпочитаните дестинации за меден месец на Балканите.

Image titleImage title

14. Страсбург, Франция
Страсбург може вече да е френска територия, но е запазил своите типично немски дървено-рамкирани и терасирани ренесансови къщи, с приказни фасади. Градът е разположен на левия бряг на Рейн, и през него преминават множество канали. 

Image titleImage title

13. Стокхолм, Швеция
Построен в средата на огромен крайбрежен архипелаг, Стокхолм е скандинавската Венеция. Един достоен и хармоничен град, изпълнен с внушителни цветни фасади и красиви паментици. 

Image titleImage title

12. Виена, Австрия
Виена е най-разкошният и елегантен град от всички немско-говорящи градове, в същото време един от най-спокойните. Големите неокласически сгради и барокови дворци придават на Виена уникален чар и атмосфера. 

Image titleImage title

11. Лисабон, Португалия
Лисабон е екзотична дестинация. Има лежерен темперамент и не е особено забързан, което предразполага хората да си правят дълки разходки из града. Хълмистите цветни улици, дългите пешеходни алеи по крайречието на Тежу, интимните и уютни ресторанти отворени до късно вечерта допринасят за романтичната атмосфера в Лисабон.

Image titleImage title

10. Лондон, Англия

Седалището на най-известната монархия, Лондон, е романтичен по толкова много различни начини от останалите места в тази класация. Това е град с богато наследство, уникална по себе си култура и зашеметяваща архитектура. Неописуемо невероятен и в традиционната и в съвременната си културна страна.

Image titleImage title

9. Севиля, Испания
Севиля е в най-големият си разцвет през 16 век, когато градът е бил монопол в търгорията с испанските колонии, и е станал един от най-богатите градове на света. С богатата си история, центърът на уникалната андалуска култура – Севиля, притежава всичко необходимо за да ви осигури незабравима романтична почивка или меден месец: тиха обстановка, чист въздух, хубава храна, приятен климат и екзотика.

Image titleImage title

8. Санторини, Гърция
Гръцкият остров Санторини е известен с руините и останките си от голямо вулканично изригване, което унищожило острова по времето на минойската цивилизация. Белите къщи, вятърните мелници и сините куполовидни църкви са едни от най-сниманите панорами в света. Поради приятния си климат и невероятни изгледи, Санторини е популярна дестинация за прекарване на меден месец. 

Image titleImage title

7. Чинкуе Тере, Италия
В източната част на Италианската ривиера, петте цветни градчета по крайбрежието формират областта Чинкуе Тере. Тя се слави като локацията с едни от най-страхотните пейзажи, благодарение на терасовидно построените колоритни къщи и градини по склоновете на отвесните скали. Романтичният характер на областта се крие в Via dell’Amore („Пътеката на Любовта“), където влюбените се приканват да напишат имената си по скалите и да закачат катинари, в символ на неугасващата им любов. 

Image title

Image title

6. Френската ривиера, Франция
Côte d’Azur, както е позната на френски, е една от най-забележителните дестинации по средиземноморското крайбрежие. Не случайно много известни личности и милионери избират този район, където да закупят почивните си вили. На територията на Френската ривиера има повече ресторанти с Мишелинова звезда, отколкото която и да е друга френска област извън Париж. 

Image titleImage title

5. Париж, Франция
Френската столица е класическата романтична дестинация. Париж е известен като града на любовта и световната столица на модата, луксозните стоки и кулинарното изкуство. Никой не може да остане безразличен към чара му. 

Image titleImage title

4. Венеция, Италия
Венеция е може би най-уникалния романтичен град, там времето сякаш е спряло от преди няколко века. Многобройните гондоли, с които става придвижването по каналите на плаващия град, са само малка част от романтичния му чар. Венеция пленява с красивата си архитектура и гледки. 

Image titleImage title

3. Флоренция, Италия 
Люлката на Ренесанса. Флоренция е един от най-чаровните и красиви градове на Земята. Нищо не е по-романтично от възможността за романтична разходка по поречието на река Арно, или посещението на Градините на Боболи, известни с множеството си фонтани и неокласически скулптури.

Image titleImage title

2. Рим, Италия
Рим притежава всички качества да очарова влюбените двойки. Това е градът, където ресторантите на свещи сервират най-добрата храна и където тесните, пешеходни и павирани улици са заобиколени от красиви многоцветни палати и грандиозни атнични паметници.

Image titleImage title

1. Крайбрежието на Амалфи, Италия
С идеалния си средиземноморски климат, невероятната си природа и забележителни гледки, цветните къщи и запазеното древноримско наследство, островите в залива на Неапол и крайбрежието на Амалфи формират най-приказното място за романтична ваканция. Този район е известен с най-голямата концентрация на признати ресторанти, спечелили Мишелинова звезда, което го прави идеалното място за романтична вечеря с зашеметяваща гледка към морето. 

Image titleImage title

Може да харесате още

Оставете коментар