Home Невероятно Великолепният Санкт Петербург, Русия – видео

Великолепният Санкт Петербург, Русия – видео

от izumitelno
0 коментар 109 преглеждания

Санкт Петербург е основан през 1703 година от Петър 1-ви. Днес се смята за един от най-красивите градове в света. За това имат заслуга както живописното му местоположение, така и грандиозната градска архитектура. Градът е бил столица на Руската империя повече от 2 века. Носи името на светите апостоли Петър и Павел. С многобройните си културни паметници, музеи, дворци, паркове и канали, градът е дестинация за туристи с добър вкус, които търсят духовно израстване и културно обогатяване.

Великолепният Санкт Петербург, Русия - видео

Наричат го „северната Венеция“, защото на света има само три града, при които водата играе толкова важна роля и заема толкова голяма площ от града – Венеция, Сидни и разбира се Санкт Петербург.

През различните исторически етапи Санкт Петербург е носил различни имена. Така например в периода от 1914 до 1924 година се нарича Петроград, а през годините на Съветския съюз е наричан Ленинград по името на Владимир Илич Ленин, който бил една от най-влиятелните фигури заставали на чело на СССР по време на режима. Галено жителите на града често го наричат просто Питера.

Това е вторият по големина град в Русия. Има население от почти 5 милиона жители. Смята се за един от най-космополитните градове в страната, защото като важен научен и икономически център, след падането на желязната завеса Петербург привлича множество млади и амбициозни хора от цял свят с многобройните си висши училища и нарастващи възможности за реализация.

Вижте видеото:

https://www.facebook.com/PlacesAndPeople/videos/1142627365815207/

Може да харесате още

Оставете коментар