Home Свят 10 чудеса на природата

10 чудеса на природата

от izumitelno
0 коментар 123 преглеждания

Gondwana Rainforests, Австралия

10 чудеса на природата

Дъждовните гори на Гондвана наподобяват джунглата на Джурасик парк. Това е най-старата съществуващата джунгла в света с гигантски дървета.

Beagle Channel, Южна Америка

10 чудеса на природата

Протокът Бийгъл е наистина невероятно място, което разделя водата и земята, както и стотиците пингвини и китове, които обикалят наоколо.

El Tatio Geysers, Чили

10 чудеса на природата

El Tatio е място, пълно с гейзери, разположено над 4200 метра над морското равнище. Поради високата надморска височина, водата, която излиза от гейзерите, кипи при много ниска температура. Това създава магнетичен облик на мястото.

Делтата на река Дунав, Румъния

10 чудеса на природата

Известно е, че делтата на река Дунав става по-голяма през годината. Днес тя е най-големият природен резерват в Европа. Това чудо на природата е част от културното наследство на ЮНЕСКО.

Долината на цветята, Индия

10 чудеса на природата

Заобиколена от всички страни от планини, Долината на цветята изглежда сякаш е изолирано кътче през зимата. През лятото обаче, полето е пълно с толкова много различни цветове, че наподобява дъга, която се е образувала в другата част на долината.

Cenote of Yucatan Peninsula, Мексико

10 чудеса на природата

На полуостров Юкатан има огромно количество вода, която се намира между множество подземни пещери и недра, известни като Cenote. По-голямата част от полуострова има покрив.

Huanglong, Китай

10 чудеса на природата

Хуанлонг е разкошен естествен резерват, който заслужава да се нарече природно чудо, благодарение на стотиците ярко оцветени езера, които от далече изглеждат като безкрайни каскади.

Mount Hua, Китай

10 чудеса на природата

Mount Hua е известна като свещената планина, благодарение на своята религиозна символика и красота. Тя се смята за една от най-големите планини в Китай.

Antelope Canyon, Северна Америка

10 чудеса на природата

Това е едно от най-приятните чудеса за окото, които могат да се видят. Комбинацията от цветове, яркост и закръглени форми, я прави най-красивият слот каньон в света.

Езерото Байкал, Русия

10 чудеса на природата

Езерото Байкал е с огромна площ и е 9-то по големина в света. Дълбочината му достига 1600 метра, което го прави най-дълбокото езеро в света. То има повече вода, отколкото всички други големи езера взети заедно. През зимата повърхността му замръзва и създава невероятни гледки.

източник: http://worth-seeing.com/

Може да харесате още

Оставете коментар