Home Любопитно 4 тъмни тайни на бутилките за вода, за които никой не иска да знаете!

4 тъмни тайни на бутилките за вода, за които никой не иска да знаете!

от izumitelno
0 коментар 35 преглеждания

Всички пием вода от пластмасови бутилки, но знаете ли кои са тъмните тайни под капачката?

Колегите от “Bright Side” разкриват четирите най-важни за вас тайни.

1.Защо не трябва да използваме отново пластмасови бутилки

Една пластмасова бутилка може да изпуска опасни химикали. Обърнете внимание на специалните знаци отдолу: тези номерирани триъгълници показват какъв вид пластмаса е била използвана.

-(PET или PETE) Това са еднократни бутилки, които могат да отделят тежки метали и вещества, влияещи на хормоналния баланс на човека. PET – това е най-често използвата пластмаса на света. Важно е да се помни, че е за еднократна употреба. Ако си наливате в такива бутилки вода често, подгответе се, че в организма ви могат да попаднат алкални елементи и по-голямо количество бактерии, които обожават PET.

–Избягвайте бутилките с етикет 3 или 7 (PVC и PC), тъй като те изпускат токсични химикали, способни да проникнат в храната и напитките ви, а продължителното излагане може дори да доведе до сериозни здравословни проблеми.

Бутилките от полиетилен (2 и 4) и полипропилен (5 и PP) са подходящи за многократни цели. Те са относително безопасни, ако съхранявате само студена вода в тях и редовно ги дезинфекцирате.

2.Бактерии и основни нарушения на хигиената

Питейната вода от използвана пластмасова бутилка е почти същата като близането на тоалетната чиния, играчка на куче или дори по-лошо, казват учените. Количеството бактерии в такива бутилки често надхвърля границите на безопасност. Създаваме перфектните условия за растеж, като вземаме бутилката с мръсни ръце, не я изплакваме достатъчно добре и държим топла вода в нея.

Какво да правим тогава? Промивайте бутилките редовно с топла сапунена вода, оцет или антибактериална вода за уста.

Търговски обучения - myjobistosell.com

Бързи и ипотечни кредити - creditpernik.com

Дори и при пълно измиване на бутилките все още може да се получи отравяне с храна или дори хепатит А. Изследванията показаха, че повечето бактерии живеят на дъното, които не могат да се измият достатъчно добре.

3.Откъде идва вашата вода?

Много от компаниите обичат да споменават на опаковката си, че водата, която купувате, идва от живописен извор. Но истината е, че много пъти водата, която купувате в бутилка, е идентична с водата, която получавате от кранчето у дома!

Всъщност, дори можете да видите това на самата бутилка, обикновено в малък текст, който всеки пренебрегва. Компаниите са длъжни да обяснят, че източникът на вода за тях е основният канал за водоснабдяване. По този начин цената на водата струва по-малко от това, което обикновено плащате!

4.Не е толкова здравословна

Дори не се споменава опасността от бактерии. Често има заблуди за водата.

Фирмите от бутилирана вода искат да привлекат на новия пазар млади и спортни хора. Така че, те рекламират бутилирана вода с различни вкусове, добавени към нея, като твърдят, че “това е по-здравословно за вас”, отколкото други сладки напитки.

Е, всъщност, понякога тази вода може да съдържа толкова захар, колкото содата! За да не се заблуждавате чрез реклама, винаги проверявайте информацията на етикета.

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар