Home История Тайните в неизвестния тракийски хороскоп

Тайните в неизвестния тракийски хороскоп

от izumitelno
0 коментар 5,9K преглеждания

Редица археологически открития и свидетелства на древногръцки хронисти показват, че подобно на египтяните, маите и шумерите, траките също са можели да изготвят невероятно точен астрологичен хороскоп.

 

Древните балкански астрономи са имали удивителни познания за небесните тела и влиянието им върху хората. Тракийският жрец Деценей например свидетелства за съществуването на 350 звезди, които са ориентирани към Слънцето.

 

Гръцките хронисти описват календара на траките като изключително добре изготвен, подчинен на всички взаимовръзки между Небето и Земята, Човека и Природата.

 

 

В Древността тракийските жреци са се славели като отлични астрономи, дори се смята, че тракийски жрец е предложил на Юлий Цезар календарната структура, в която с изумителна точност е изчислил 365.25 денонощия.

Именно този тракийски календар е въведен в употреба с официален декрет на Юлий Цезар, като в една година са поместени 365 дни, а всяка четвърта година е обявявана за високосна с 366 дни.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Волжка България – възход и падение

Прабългарите преди основаването на собствена държава

Племето Авари и връзката им с българската история

 

В края на 70-те година на миналия век при разкопки на тракийски храм в близост до град Първомай археологът Божидар Чапъров открил каменен календар във формата на конус.

 

По този календар е имало вдлъбнатини, които според експертите са отбелязвали датите 21 март, 21 юни, 21 септември и 21 декември, чрез които древния народ е отбелязвал смяната на сезоните.

Според хипотезата на Александър Фол, който от десетилетия изучава Долината на тракийските царе и древните обсерватории, звездните карти на траките са изготвени с невероятна точност.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Синовете на Кубрат

Доказано! Траките са с най-древната писменост

 

Археолозите смятат, че откритото през месец май 2013 година древно тракийско светилище над село Бузовград освен за култовите ритуали и погребения на траките е служело и за поддържане на техния календар.

 Древните траки са познавали небесните закони, а хороскопът им се основава на тракийските богове, като е наречен Врата на богинята. Според него месецът ви на раждане може много точно да определи характера и съдбата ви.

 

 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Най-малкият син на Кубрат – историята на Алцек и Алцековите българи

Велика България – история и поява

Кубер и основите на Куберова България

Търсят произхода на човечеството в България

Произходът на името „България“

Историята на Котраг и създаването на Волжка България

 

Таен тунел от времето на траките прекосява България

Няколко интересни факта за траките, които ще ви впечатлят

Древните цивилизации на траките и египтяните са били свързани

Древните тракийски гробници по българските земи

Тракийски митове и легенди

Погребалните ритуали и обичаи на траките

Легендата за тракийския античен град Кабиле

 

източник: sanovnik.bg

Може да харесате още