Ярослав Вечоркевич – майсторът на Млечния Пин-ъп

Пин-ъп изкуството се зародило в началото на миналия век. Днес художниците, които черпят вдъхновение от него и така наречените пин-ъп момичета са многобройни. Някои от тях дори правят експерименти с високоскоростна фотография. Роденият в Полша, Ярослав Вечоркевич (Wieczorkiewicz), днес живее в Лондон и успешно комбинира двата подхода. Така художника е измислил серия от картини, която нарекъл “Млечен Pin-Ups” – един прекрасен модел в стила на 40-60г.

Първоначалната идея била да се направи нещо иновативно, нещо ново, което да изненада публиката и в същото време да наложи тези “млечни” тоалети в света на висшата мода. Разбира се, направата на тоалетите не била лесна – нужни били стотици литри мляко върху моделите, за да се получи това, което можете да видите днес. Илюзията за изтъкан от млечна коприна полупрозрачен плат е постигната чрез “прилепването” на разпръснатите капки заедно с помощта на фотошоп.

Така се получило нещо изумително: обичайните изображения добили изцяло нови  и по-ярки цветове, модерен стил и секси рокли. Така в света на изкуството се появил нов вид произведения, на които да можем да се възхищаваме с наслада.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nine − six =