Home Невероятно Кратка история за живота и страданията на Леонард Траск – „Невероятния инвалид“

Кратка история за живота и страданията на Леонард Траск – „Невероятния инвалид“

от Вивиан
0 коментар 500 преглеждания

Някои хора се превръщат в чудо, а не се раждат такива. Понякога преобразяването им е инцидентно и болезнено, както в случая на Леонард Траск. Той е роден на 30.06.1805 година в Хартфорд. Траск претърпява сериозна травма на врата, когато е на около 20 години, след като пада от кон. Според историите, едно прасе попада под копитата на коня, след което Траск пада от него. Налага му се няколко дни да пълзи до дома си. Въпреки сериозната травма, Леонард продължава да работи във фермата си, докато гръбнакът му не издържа и се наклонява.

Скоро след това, тялото на Траск напълно се деформира, което само увеличава страданията му. През 1840 година той отново пада и се наранява, а през 1853 година пада от фургон и счупва 4 ребра. На 24.05.1858 година Траск претърпява катастрофа, при която удря сериозно главата си. Травмата е жестока и никой не очаква той да оцелее, но Леонард успява, въпреки че след всичко, което му се случва става все по-мрачен и нещастен.

Кратка история за живота и страданията на Леонард Траск - „Невероятния инвалид“

През по-голямата част от живота си, съпругата на Леонард се грижи за него и независимо от физическите си увреждания, той отглежда седем деца. Неспособен да работи, Траск в крайна сметка превръща нещастието си в кариера, превръщайки се в атракция за голямата публика. Наричан „Невероятният инвалид“, Траск успява да си спечели голяма слава. През 1860 година той публикува „Кратък исторически скеч на живота и страданията на Леонард Траск, Невероятния инвалид“, която включва разкази за дейността му в цирка, както и няколко забавни и тъжни истории.

 Кратка история за живота и страданията на Леонард Траск - „Невероятния инвалид“

До смъртта на Леонард на 13.04.1861 година, състоянието му все още не е официално диагностицирано, въпреки че е посещавал над 22 лекари през целия си живот. Днес състоянието му щеше да се определи като анкилозиращ спондилит или болест на Бехтерев.

Може да харесате още

Оставете коментар