Home Загадки Истински паранормални истории, достойни за филми на ужасите

Истински паранормални истории, достойни за филми на ужасите

от izumitelno
0 коментар 1,5K преглеждания

Историите, за които ще стане дума, са истински. Всички те са достойни да станат основа на добър блокбъстър.

Някои от тях вече са привлекли вниманието на Холивуд и по тях се снимат или се готвят да снимат филми.

Елиза Лем

8

Елиза Лем била канадска студентка с китайски произход. За последен път я видели жива на 31 януари 2013 година. В деня на изчезването ѝ я заснели камерите за видеонаблюдение, монтирани в хотел „Сесил“, където тя била отседнала.

Момичето се държало доста странно – ту се криело от някого, ту жестикулирало активно, явно опитвайки се да даде знак на някой невидим в абсолютно празния коридор.

 

Две седмици по-късно, когато полицията публикувала тези зловещи кадри, за тайната на изчезването на Лиза Лем заговорили по цял свят. Както се и очаквало, възникнали огромно количество безумни теории, много от които имали отношение към обладаване от зли сили и паранормална активност.

Почти три седмици след изчезването на Елиза гостите на хотел „Сесил“ започнали да се оплакват от странния цвят и неприятния мирис на водата. Рано сутринта на 19 февруари служител на хотела отишъл да провери резервоара за вода, разположен на покрива на сградата, и открил там голото и полуразложено тяло на момичето.

Съдебномедицинската експертиза не установила признаци на насилствена смърт. Следователите така и не могли да разберат как Елиза е успяла да попадне на покрива на сградата – достъп дотам имали само служители на хотела. Останало загадка също така как момичето е попаднало в резервоара.

Историята на Елиза Лем е вдъхновила сценаристите от Sony Pictures.

Мостът на кучешките самоубийства

За последните 50 години повече от 50 кучета са скочили от моста Овъртаун, който се намира в Милтън (Шотландия). Невероятно е, че всички кучета скачали почти от една и съща точка и принадлежали на дългоноси породи.

Шотландското Общество по предотвратяване на жестокото отношение към животните нарича този феномен „разкъсваща сърцето загадка“. Много собственици на загинали кучета са се опитвали и се опитват да разследват обстоятелствата на тайнствените самоубийства.

Мнозина са убедени, че кучетата са били силно изплашени от внезапната поява на нещо свръхестествено. Сега повечето местни жители се стараят да не преминават по този мост с животни.

Грийнбриърският призрак

В една мрачна януарска сутрин на 1987 г. Мери Джейн Хистер гледала как спускат тялото на любимата ѝ дъщеря Зона в земята. Следователят, който водел делото, свързал смъртта на младата жена с усложнения при раждане, но в момента на смъртта Зона дори не била бременна.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Неразрешени Мистерии от Втората Световна Война

Сами предизвикваме това, което ни се случва: Ефектът на Пигмалион

 

Няколко седмици след погребението призракът на Зона навестявал майката и разказала в подробности кой, защо и как я е убил. Мери Джейн отишла в полицията и поискала възобновяване на разследването.

1

В резултат била проведена ексхумация и съдебната експертиза, при която било открити синини на шията на Зона и увреждане на гръбначния стълб. Трахеята била силно увредена, което и станало истинската причина за смъртта на Зона.

След това насилственият характер на смъртта на Зона станал очевиден. Убиецът се оказал съпругът на жертвата, който впоследствие бил осъден за това престъпление.

Обладаната Клара Германа Селе

През 1906 г. 16-годишнаата Клара Германа Селе – възпитаничка на манастира „Свети Михаил“ в южноафриканската провинция Натал, признала в изповед пред своя духовен водач Хорнер Еразмус, че е сключила сделка със Сатаната.

Монахините от манастира твърдели, че Клара изведнъж започнала да разбира и говори няколко езика, за които по-рано нямала никаква представа, включително полски, немски и френски.

2

Според запазените документи Клара също получила ясновидски дар, можела да левитира на метър и половина над земята, и периодично издавала зловещи „животински“ звуци.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Дяволът е около нас: 3 исторически свидетелства

5 замъка със страховити истории

 

За прогонване на нечистите сили били извикани двама католически свещеници. Те два дни се молели над момичето и в края на краищата демонът напуснал тялото на нещастницата.

Филмът „Екзорсистът“ се основава на подобна история, случила се в Мериленд (САЩ) през 40-те години на ХХ век.

 

Призраците на Белия дом

В много отношения Белият дом може да се смята за една от най-зловещите сгради на планетата, включително и в мистичен. В различни времена тук са се появявали призраците на бившите му стопани – на Уилям Хенри Харисън, на Томас Джеферсън и Ейбрахам Линкълн. Много хора твърдят, че са ги виждали.

3

Веднъж призракът на Линкълн се появил на британския премиер Уинстън Чърчил, който току що си бил взел вана и както майка го е родила, влязъл в спалнята и се вкаменил: край камината стоял призракът на Линкълн в пълна униформа и подклаждал огъня.

Чърчил бил човек с добро самообладание, затова след секунда се съвзел: „Добър вечер, господин президент. Съжалявам, че ме виждате в неподобаващ вид“, казал той с необходимото уважение. След това призракът изчезнал.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Баенето и леенето на куршум помагат да преодолеем проблемите си

Десетте най-големи религиозни мистерии и чудеса

Най-известните снимки на призраци

Странният случай на корабът-призрак Мария Селесте

Страховити български истории

Едни от най-популярните духове в историята

Всевиждащото око – материализация на мисли

5 паранормални истории, от които ще ви побият тръпки

8 от най-известните обитавани от духове места

 

снимки: pixabay.com / източник: megavselena.bg

Може да харесате още