Home Свят Луната на земята – Коморски острови

Луната на земята – Коморски острови

от izumitelno
0 коментар 362 преглеждания

Просторни плажове, вечно лято и пленяваща красота крият Коморските острови, разположени в Индийския океан, близо до Мадагаскар. Представляват архипелаг, състоящ се от четири големи и няколко по-малки острова на вулканична основа. През Средновековието получават от местните наименованието си „al-qamar“ в превод „на Луната“, заради вкаменената лава върху белите пясъчните плажове.

Луната на земята - Коморски острови

Предлагаме ви нашите 6 причини, поради които си заслужава да отидем „на Луната“ още днес.

Най-големият кратер в света

Намира се в столицата на Коморските острови – Нхадзиджа (Гранд Комор). Тук е разположен и Каргала – най-високият действащ вулкан на земята (2560 м).

Луната на земята - Коморски острови

Безкрайни плажове

Типично за архипелаг, плажовете тук изобилстват. Характеризират се с дълги ивици и организирането на различни плажни състезания. Сред характерните са състезания с арабски ветроходни плоскодънни лодки и тези с кану. Местните биха ви завели на бреговете на Галава и Буони, където плажовете са повече от отлични.

Луната на земята - Коморски острови

Среща с екзотични животни

Може да видите множество ендемити, сред които летящата лисица на Лингстън и най-едрият плодояден прилеп. На най-малкия остров Мохили ви очакват костенурки, делфини и екзотични птици, които живеят само в тази част на планетата.

Луната на земята - Коморски острови

Подводният Юрски парк

В средата на миналия век местен рибар хваща в мрежите си изключително странна риба. Оказва се латимерия, живяла преди 380 милиона години. Древната рибаот времето на девонския период се е превърнала в емблема на Комор и днес може да я видите изобразена на сувенири, пощенски марки, заведения и др. Oсвен това може да се гмурнете в кристалните води на всеки един от островите и да се насладите на неподозирани морски картини.

Луната на земята - Коморски острови

Суахили архитектура

На остров Анжуан ви очаква суахили архитектура, датираща от 17-и век. Разходката из малките усукани улички ви отвежда до цитаделата и до джамии от различни исторически периоди.

Луната на земята - Коморски острови

Вечери в Итсандра

Рибарското селище се намира на около 6 км от Морони и ви дава възможност да прекарате една незабравима вечер с традиционни танци, добра храна и интересни алкохолни напитки. Селището е старата столица на Комор, в която може да видите крепости и кралски гробници от 17-и век.

Луната на земята - Коморски острови

източник:nasamnatam.com/ автор: Анелия Никифорова

Може да харесате още

Оставете коментар